Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Eija-Riitta Korholan epäilyt tuulivoimalan tappamista kanoista ovat perättömiä

Eläinlääkärin mukaan linnut tappoi kanalaan tunkeutunut minkki.

Kotimaa
 
Terhi Ylimäinen
Entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola levitti erikoista huhua sosiaalisessa mediassa pari päivää sitten.
Entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola levitti erikoista huhua sosiaalisessa mediassa pari päivää sitten. Kuva: Terhi Ylimäinen

Entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola kirjoitti pari päivää sitten Facebookissa ja Twitterissä kuulleensa Siikaisten kunnassa tapahtuneesta maatilan kanojen oudosta kuolemasta.

Facebookissa hän arveli syyksi maatilan sijaintia tuulivoimalan läheisyydessä ja vaati tapauksesta puolueetonta tutkimusta.

Yleisradion mukaan huhu on ei pidä paikkaansa.

”Meihin otti yhteyttä henkilö, joka tunnisti itsensä tapauksesta. Heillä on ollut Siikaisissa kanoja. Niitä ei tappanut tuulivoima vaan kanalaan päässyt minkki”, kertoi Siikaisten kunnaneläinlääkäri Päivi Lahti Ylelle.

Korhola oli kertonut myös, että kanojen silmien verisuonet olisivat räjähdelleet. Eläinlääkäri Lahden mukaan verenpurkaumia oli havaittu myös kanalan omistajan pässillä, joka oli kuitenkin kuollut luultavimmin sydänkohtaukseen.

Ylen mukaan eläinlääkärit eivät ole havainneet tapauksia, joissa eläinten joukkokuolemat näyttäisivät johtuvan tuulivoimaloista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat