Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alexander Stubbin asuntoon kohdistunut ilmakivääri-isku siirtyy syyteharkintaan

Toinen iskun myöntäneistä parikymppisistä miehistä kuoli tutkinnan aikana.

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Valtiovarainministeri Alexander Stubb
Valtiovarainministeri Alexander Stubb Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) kotiin viime elokuussa tehdyn ilmakivääri-iskun tutkinta on valmistumassa. Juttu siirtynee tällä viikolla syyteharkintaan, kertoo tutkinnanjohtaja Kari Siivo Länsi-Uudenmaan poliisista. Asiaa on tutkittu törkeänä kotirauhan rikkomisena ja vahingontekona.

Iskusta epäillyt parikymppiset miehet olivat asian takia pari viikkoa vangittuina. Asia siirtyy syyteharkintaan vain vanhemman, nyt 22-vuotiaan miehen osalta, sillä nuorempi miehistä kuoli tutkinnan aikana.

Miehet myönsivät ampuneensa Stubbin asunnon ikkunoita ilmakiväärillä Espoon Haukilahdessa. Stubb perheineen oli iskun aikaan kotonaan nukkumassa.

Isku vaikuttaa tutkinnanjohtaja Kari Siivon mukaan illan aikana syntyneeltä humalaisten päähänpistolta. Ministerin persoona on saattanut vaikuttaa miesten päätökseen, mutta mitään sen kummempia poliittisia tai ideologisia syitä iskun takana ei ole.

Toinen miehistä ampui asuntoa kohti kaksi laukausta, mutta ampumisesta oli Siivon mukaan päätetty yhdessä. Ilmakivääri kuului toiselle miehistä.

Laukaukset rikkoivat talon uloimpia laseja, mutta henkilövahinkoja ei syntynyt.

Kummallakaan miehellä ei ollut rikostaustaa.

Samana iltana miehet olivat kohdistaneet ilkivaltaa myös läheiseen kouluun ja päiväkotiin. Myös näiltä osin juttu siirtyy syyteharkintaan.

Sen sijaan tutkinnassa ei saatu näyttöä siitä, että miehet olisivat olleet vastuussa samaan kouluun ja päiväkotiin aiemmin viime vuoden aikana tehdystä ilkivallasta.

Stubb on ilmoittanut yhtyvänsä syyttäjän syytteisiin. Asianomistajat eli Stubbit ja heidän vakuutusyhtiönsä, päiväkoti ja koulu ovat ilmoittaneet vaativansa yhteensä noin 10 000 euron korvauksia aiheutuneista vahingoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat