Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KSML: Ähtärin eläinpuisto saa jättiläispandansa

Kiinassa vierailulla olevan kansanedustaja Anne Kalmarin mukaan pandapariskunnan saaminen Suomeen on 99,9 prosenttisesti varmaa.

Kotimaa
 
Tea Karvinen
Pandakarhu syö bambua Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding -keskuksessa, jossa yritetään saada pandoja lisääntymään.
Pandakarhu syö bambua Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding -keskuksessa, jossa yritetään saada pandoja lisääntymään. Kuva: Tea Karvinen

Kiinassa eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan vierailulla oleva kansanedustaja Anne Kalmari (kesk.) on vahvistanut Keskisuomalaiselle, että Suomi, ja tarkemmin Ähtärin eläinpuisto saa pandapariskunnan ensi vuonna, kun Suomi juhlii 100-vuotisjuhlaansa.

”Kyllä tämä on 99,9 prosenttisesti varmaa”, Kalmari sanoo lehdelle.

Helsingin Sanomat kertoi 7. huhtikuuta jättiläispandojen mahdollisesta tulosta Ähtärin eläinpuistoon. Kiinan ja Suomen viranomaiset olivat maa- ja metsätalousministeriön mukaan sopineet jo tuolloin pandojen lainaamisesta periaatteellisella tasolla.

Suomessa pandapariskunta on saavuttuaankin vain lainassa Kiinalta. Jos pandat saavat laina-aikana pentuja, nekin ovat Kiinan omaisuutta.

Pandojen laina-ajat ovat yleensä olleet maasta riippuen 10–15 vuotta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat