Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaiset tyrmää Bernerin esityksen – ”Nämä ovat ministerin, eivät hallituksen kanta”

Perussuomalaisia jurppii etenkin esitys taksilupien vapauttamisesta.

Kotimaa
 
Berner haluaa taksien ottavan asiakkaita lennosta
Berner haluaa taksien ottavan asiakkaita lennosta
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) lupaa, että hallituksen suunnitelmat helpottaisivat kuluttajien arkea. Esimerkiksi taksin saamisen lennosta pitäisi olla helpompaa. Autoiljan puolestaan pitäisi itse saada päättää omista kuljetuksistaan.

Perussuomalaiset irtautuivat suoralta kädeltä liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) esityksestä. Ministeri esitti paitsi teiden ja väylien yhtiöittämistä myös höllennystä taksilupiin.

”Nämä ovat ministerin eivät hallituksen kanta, saati perussuomalaisten kanta”, puheenjohtaja Timo Soini kommentoi blogissaan. ”Näiltä pohjilta liikennekaari ei mene eteenpäin”, hän kirjoitti.

Marssijärjestys lainvalmistelussa on erikoinen. Berner valmisteli lakiluonnoksen ja lähetti lausunnoille tietäen, että hallituksessa ei ole yksimielisyyttä.

Perussuomalaisten ministeriryhmän valtiosihteeri Samuli Virtasen mukaan asiaa yritettiin selittää Bernerille.

”Nähtävästi viesti ei mennyt perille.”

Perussuomalaisia jurppii etenkin taksilupien vapauttaminen. Berner kertoi maanantaina aikeista vapauttaa taksilupien määrä ja kyytien hinnoittelu.

”Taksilupia ei vapauteta”, Soini sanoi Luxemburgista lähettämässään tekstiviestissä.

Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoo, että istuva hallitus ei toteuta uudistusta. ”Ei näin isoa asiaa voi kuvitella toteutettavaksi hallitusohjelman ulkopuolelta. Tällainen valtava uudistus vaatii myös kansalaisten vaaleissa antaman mandaatin.”

Terho painottaa, että hallituksessa on sovittu vain hankkeen selvittelystä. ”Ei ole luvattu, että hanke voisi toteutua tällä vaalikaudella tai että asiaa vietäisiin eteenpäin. Meillä on vahvoja epäilyksiä, että tieverkostosta tehtäisiin rahanteon väline.”

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen vahvisti, että kehysriihessä on sovittu yhtiöittämisen selvittelystä, mutta sisältö jäi auki.

Berner on Vanhasen mukaan kuitenkin esitellyt eduskunnassa liikenne-edustajille kaavailujaan. ”Hanke on yhä hyvin keskeneräinen. Tätä valmistellaan nyt syksyyn 2017 asti.”

Vanhanen korostaa, että väylien rahoitus pitää irrottaa budjettikehyksistä EU:n talouskurivaateiden vuoksi. ”Isot infrainvestoinnit törmäävät nyt EU:n alijäämärajoihin. Yhtiöittäminen voisi houkuttaa hankkeille myös yksityistä rahaa.”

Vanhanen myöntää, että tiemaksut ovat poliittisesti hankala asia. ”Pitää löytää keino kerätä liikenteen käyttäjiltä pari miljardia euroa tavalla, joka on kansalaisten hyväksyttävissä. Yle-veron tapainen maksu voisi olla mahdollinen.”

Kokoomuksen eduskuntaryhmässä ei varapuheenjohtaja Outi Mäkelän mukaan ole ehdotuksesta puhuttu. Hän ennakoi ainakin taksialan sääntelyn puhuttavan ryhmää.

Oppositiossa vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö leimasi uudistuksen ”vaaralliseksi”. ”Jo Solidiumissa on nähty, että valtion omaisuutta on sijoitettu tavalla, joka ei ole palvellut yhteiskunnan kokonaisetua”, Niinistö sanoi.

HS:n tietojen mukaan keskustassa on epäilyjä Bernerin esitystä kohtaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat