Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi etsii kahta Joutsenon säilöönottokeskuksesta karannutta miestä

Vankikarkureina etsityistä miehistä kaivataan havaintoja poliisin vihjenumerossa.

Kotimaa
 

Kahden algerialaismiehen onnistui paeta Joutsenon säilöönottokeskuksesta Lappeenrannassa maanantai-iltana noin kello 21.30, tiedottaa poliisi. Pako huomattiin vasta tiistaina aamulla.

Poliisi tutkii asiaa epäiltynä vangin karkaamisena.

Säilöönottokeskuksissa pidetään muun muassa turvapaikanhakijoita, joiden henkilöllisyydestä tai matkareitistä on epäselvyyttä. Myös käännytettäviä turvapaikanhakijoita tai muita karkotusta odottavia ulkomaalaisia saatetaan ottaa säilöön.

”En lähde heidän taustaansa tarkemmin avaamaan, mutta ulkomaalaislain nojalla he ovat olleet säilöönotettuina”, rikoskomisario Saku Tielinen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta sanoo.

Poliisi ei halua kertoa sitäkään, koska miehet ovat Suomeen saapuneet.

Karanneista miehistä toinen on syntynyt vuonna 1986. Hän on poliisin mukaan kalju, sänkipartainen, hoikka ja pituudeltaan 171 senttimetriä. Ihonväriltään mies on vaalea. Paetessaan miehellä oli yllään vaalea hupullinen takki ja vaaleta college-housut, joiden päällä oli shortsit. Lisätuntomerkkinä poliisi mainitsee miehen mahdollisesti ontuvan oikeaa jalkaansa.

Toinen miehistä on syntynyt vuonna 1991. Hänellä on mustat lyhyehköt hiukset ja mahdollisesti sänkiparta. Ihonväriltään mies on vaalea, ja hän on 182 senttimetriä pitkä. Paetessaan hänellä oli yllään tumma neule, jonka alla oli kauluspaita, sekä jalassa tummat farkut.

Poliisin mukaan karkuteille lähteneiden miesten ei uskota aiheuttavan vaaraa sivullisille.

”Ei ole semmoiseen mitään syytä uskoa. Tiedotimme asiasta vain, että saisimme havaintoja siitä, mihin he ovat mahdollisesti menneet. Tällä hetkellä emme tiedä ovatko he ehkä yhä Lappeenrannassa vai ovatko he mahdollisesti siirtyneet jonnekin muualle Suomeen”, rikoskomisario Tielinen sanoo.

Ihmisiä pyydetään ilmoittamaan havainnoista Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen vihjenumeroon 0295 414 559 tai sähköpostitse vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat