Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhempi, teetkö lapsestasi sometähteä vai suojeletko lastasi netin vaaroilta? Vastaa HS:n kyselyyn

Asiantuntijat totesivat keskiviikon HS:ssa, että suomalaisten vanhempien someosaaminen on vielä heikoissa kantimissa.

Kotimaa
 
Vesa-Matti Väärä
Turkulainen kolmen lapsen äiti Paula Aalto kokee, että on tärkeää kysyä Nooalta ja Oonalta lupaa, ennen kuin julkaisee heistä kuvia sosiaalisessa mediassa.
Turkulainen kolmen lapsen äiti Paula Aalto kokee, että on tärkeää kysyä Nooalta ja Oonalta lupaa, ennen kuin julkaisee heistä kuvia sosiaalisessa mediassa. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Täyttyykö sinun some-fiidisi tarinoista ja kuvista, joissa parivuotias lapsi on kaatanut maidot lattialle, syö jäätelöä niin, että se on pitkin naamaa tai on piirtänyt huikeanhienon ukkelin, jolla on liikaa varpaita?

Asiantuntijat totesivat keskiviikon HS:ssa, että suomalaisvanhempien someosaaminen on edelleen heikoissa kantimissa.

”Lapseen liittyvien päivitysten kohdalla kannattaa aina miettiä, mitä tällä tavoittelen. Haluanko tykkäyksiä lapseni kautta?” Mannerheimin lastensuojeluliiton mediakasvatuksen kehittäjä Satu Valkonen kehotti vanhempia pohtimaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntija Jaana Tervo muistuttaa, että vanhempien somessa jakavat tiedot ja kuvat voivat nolata lapsen myös myöhemmällä iällä ja ruokkia jopa kiusaamista.

”Joitakin nuoria on kiusattu esimerkiksi lapsuuden vaippakuvien takia, ja ne nolottavat heitä. En näe syytä, miksi vanhempien olisi tarpeen asettaa kuvia lapsestaan julkisesti nähtäville. Minkäänlaisia kuvia”, Tervo sanoo.

Minkälainen somevanhempi sinä olet? Jaatko kuvia lapsestasi vai pelkäätkö somessa jaettujen tietojen joutuvan vääriin käsiin? Vastaa alla HS:n kyselyyn.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat