Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matka Alkoon lyhenee pohjoisessa – Rajan läheisyyteen tuleva myymälä houkuttelee asiakkaita myös kalliin viinan Norjasta

Tähän asti Suomen käsivarren aluetta on palvellut tilauspalvelupiste, joka on ollut Suomen vilkkain. Nyt Alko avaa myymälän Kilpisjärvelle.

Kotimaa
 
Jaakko Alatalo
Alkon myymälä on tulossa Kilpishalliin, jossa nyt on jo muun muassa huoltoasema ja K-kauppa.
Alkon myymälä on tulossa Kilpishalliin, jossa nyt on jo muun muassa huoltoasema ja K-kauppa. Kuva: Jaakko Alatalo

Kilpisjärvi saa ensi kesänä oman Alkon. Tähän asti Suomen käsivarren aluetta on palvellut tilauspalvelupiste, joka on ollut Suomen vilkkain.

Alkon on vielä saatava myymälälle aluehallintoviraston lupa ennen kesäksi suunniteltuja avajaisia.

Myymälä avautuu Kilpishalliin, jossa on jo muun muassa huoltoasema ja K-kauppa. Asukkaita Kilpisjärvellä on muutama sata.

”Haluamme parantaa palvelua. Suuri tilauspalvelupiste on siellä jo ollut, ja nyt sitten aloitamme omalla myymälällä”, sanoo aluepäällikkö Kaija-Leena Kerkelä.

Lähin Alko sijaitsee tällä hetkellä Muoniossa, jonne matkaa on noin kaksisataa kilometriä.

Tilauspalvelupisteellä on ollut asiakkaita varsinkin Norjasta, koska siellä alkoholi on kalliimpaa kuin Suomessa.

Kerkelä ei halua arvioida, miten paljon uusi myymälä tulee palvelemaan nimenomaan halvemman alkoholin perässä kulkevia norjalaisia.

”Kilpisjärveltä on tosi pitkä matka seuraavaan Alkoon. Tilauspalvelupisteessä olemme palvelleet tähänkin asti kaikkia, keitä siellä on käynyt. Se on palvellut myös ulkomaalaisia.”

Alkoholin ostaminen Suomesta saattaa houkuttaa norjalaisia, sillä alkoholi Norjassa on Euroopan kalleinta.

Parin vuoden takaisessa talouslehti The Wall Street Journalin vertailussa olutpullon keskivertohinta kaupassa oli Suomen hintaan verrattuna Norjassa kolminkertainen – noin 3,50 euroa.

Suomen Alkoa vastaavassa Norjan Vinmonopoletissa esimerkiksi 0,7 litran pullo ruotsalaista Absolut-vodkaa maksaa noin 34 euroa. Alkossa vastaava hinta on 21,90 euroa.

”Emme ole laskeneet ulkomaalaisten asiakkaiden määrää. Myymälä palvelee ihan kaikkia Kilpisjärvellä kävijöitä. Emme ole ajatelleet, onko suurin osa suomalaisia vai ulkomaalaisia”, Kerkelä kommentoi.

Hän huomauttaa kuitenkin, että Kilpisjärvi on erittäin vahvaa matkailualuetta, joka vetää kansainvälistä asiakaskuntaa suomalaisten ja norjalaisten lisäksi.

Myymälä ei koolla ja valikoimalla koreile. 85 neliön myymälän valikoimaan tulee noin 400 tuotetta.

Pitääkö monopoliyhtiön sitten palvella myös naapurimaita? Rajan lähellä on Alko myös Pohjois-Lapin Nuorgamissa ja Karigasniemellä.

”Emme me heitä varten tätä tee, vaan haluamme parantaa palvelua Lapissa. Haemme asiakkaita niin paikallisista kuntalaisista kuin lähikunnista ja ennen kaikkea matkailijoista”, Kerkelä sanoo.

Vesa Moilanen Lehtikuva
Alko haluaa lyhentää asiakkaidensa matkoja Pohjois-Suomessakin. Yhtenä keinona on Kilpisjärvelle avattava uusi myymälä.
Alko haluaa lyhentää asiakkaidensa matkoja Pohjois-Suomessakin. Yhtenä keinona on Kilpisjärvelle avattava uusi myymälä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat