Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postinjakajat alkavat myös leikata ruohoa – pääluottamusmies: ”Tämä tuli kyllä ihan puskista”

PAU:n puheenjohtajan mukaan Postin resurssien pitää olla kunnossa, kun palveluita lähdetään laajentamaan.

Kotimaa
 
Posti
Posti alkaa tarjota ruohonleikkuuta ensisijaisesti tiistaisin, jolloin jaettavaa postia on vähemmän. Kuva on Postin välittämä.
Posti alkaa tarjota ruohonleikkuuta ensisijaisesti tiistaisin, jolloin jaettavaa postia on vähemmän. Kuva on Postin välittämä. Kuva: Posti

Posti ryhtyy tarjoamaan ruohonleikkuuta. Yhtiö ilmoitti torstaina, että sen verkkokaupasta voi pian tilata kotiin ruohonleikkuun, joka tapahtuu postinjakelun yhteydessä.

Ruohonleikkuupäivä on aina tiistai, jolloin jaeltavaa postia on vähemmän.

”Postinjakajan ajankäytön osalta se sopii hyvin yhdeksi kotipalvelupäiväksi”, Posti perustelee tiedotteessaan.

Aloite ruohonleikkuupalvelusta tuli Postin mukaan jakelun työntekijöiltä.

Postin perusjakelun valtakunnallinen pääluottamusmies Juha Torvinen suhtautuu ruohonleikkuuseen varovaisen myönteisesti.

”Tämä nurmikonleikkuu tuli kyllä ihan puskista. Juuri äsken meillä oli talon sisäinen palaveri, jossa edunvalvojat saivat tästä tietää. Sanon mieluummin juu kuin ei, mutta tämähän on vasta käynnistetty, yhtään nurmikkoa ei ole Posti vielä leikannut”, Torvinen sanoi torstaina aamupäivällä.

”Varmaan arvaat, että kyllä tämä osaa porukkaa hymyilyttää. Mutta porukka näkee sen positiivisesti, koska se tietää lisää töitä ja mielekkyyttä”, Torvinen sanoo. ”Onhan se yksi palanen, joka korvaa muuta vähenevää toimintaa.”

Postin työehtosopimuksessa puhutaan postin jakelusta ja siihen liittyvistä tehtävistä.

”Tämä on uusi kuvio, mutta jos on kahdeksan tunnin työpäivä ja siitä tunti, puolitoista menee kerran viikossa nurmikon leikkuuseen, niin sehän on ihan sama kuin jos taksiyrittäjä joskus jakaisi vähän postia”, Torvinen sanoo.

”Jos tämä lähtisi laajenemaan ja Posti saisi ahaa-elämyksen vaikka siitä, että ruvetaanpas kiinteistönhoitobisnekseen, silloin meidän olisi otettava yhteyttä sen alan ammattiliittoon. Ei tässä ole tarkoitus mennä kenenkään tontille huseeraamaan.”

Posti- ja logistiikka-alan unionin Paun puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoo, että jo nyt osa postinjakelusta tehdään ylitöinä.

”Jakajia on vähennetty, eikä oikeastaan mikään päivä ole sen tyyppinen, että luppoaikaa jäisi”, Nieminen sanoo.

”Resurssien pitää olla kunnossa, kun lähdetään lisätöitä hakemaan. Hyvä, että niitä haetaan, mutta tämä on riski postinjakelun kannalta”, Nieminen sanoo.

Palvelu toteutetaan asiakkaan ruohonleikkurilla ja asiakkaan arvioiman ajan puitteissa. Jos leikkauspäivälle osuu sade, tehdään työ korvaavana kertana.

Palvelun voi ostaa kuukauden erissä. Palvelu alkaa toukokuun puolivälissä ja kestää elokuun loppuun asti. Puolen tunnin leikkuu maksaa 65 euroa kuukaudessa, tunnin leikkuu 130 euroa.

Posti hoitaa jo nyt kotiin tarjottavia ateriakuljetuksia. Muun muassa Etelä-Karjalassa Posti on mukana kotihoito- ja vammaispalveluissa ja avustaa asiakkaita aterioinnissa ja askareissa.

Muhoksella ja Ylivieskassa Posti kokeilee myös vartiointitehtäviä yhdessä vartiointiyhtiö Securitaksen kanssa.

Laajeneminen palveluihin johtuu siitä, että Postin jakelussa olevien kirjeiden ja lähetysten määrä on koko ajan laskenut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat