Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylinopeutta kaahanneita vähemmän kuin viime vuonna – poliisin jättimäinen liikenteen valvontaoperaatio alkoi torstaiaamuna

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Itä-Uudenmaan poliisi valvoi nopeuksia Riipiläntien ja Kenraalintien risteyksessä Pohjois-Vantaalla torstaiaamuna.
Itä-Uudenmaan poliisi valvoi nopeuksia Riipiläntien ja Kenraalintien risteyksessä Pohjois-Vantaalla torstaiaamuna. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Poliisin Euroopan laajuinen, jättimäinen liikenteen valvontaoperaatio alkoi torstaiaamuna kello kuusi. Alustavien tietojen mukaan ylinopeudesta kiinni jääneitä oli tänä vuonna viime vuotta vähemmän.

Vuoden 2015 operaatiossa jäi vuorokauden aikana Suomessa kiinni noin 4 400 ylinopeutta ajanutta.

Paikalliset, valtakunnan laajuiset ja koko Euroopan tiedot kootaan vasta perjantaina aamulla.

Euroopan-laajuisen Tispol Speed Marathon -kampanjan kärkiteemana on tänä vuonna nopeusvalvonta.

Tarkkailu kohdennetaan riskialtteimmille tieosuuksille. Paikat esimerkiksi Helsingissä ovat vuodesta toiseen samat, kertoo ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisista.

”Koskelantie, Mäkelänkatu, Pitäjänmäentien suora... valoja päin vedellään”, Höök kertoi torstaina aamulla.

”Kyllä ne paikat, liikennevalot ja suojatiet, poliisin tiedossa ovat. Siellä tullaan puiden takaa tosi vaarallisesti. Niitä on parikymmentä paikkaa Helsingissä”, Höök luonnehti.

Tutkittu totuus on, että mitä suuremmat ovat nopeudet, sitä enemmän sattuu kolareja, ja sitä vakavammat ovat seuraukset. Höökin mukaan poliisin tarkoitus ja intohimo ei operaatiossa ole saada kiinni mahdollisimman paljon ylinopeutta ajavia, vaan se, että heitä olisi mahdollisimman vähän.

”Eihän me muuten näin laajasti olisi tiedotettu tästä. Toivomme, että kampanja panisi ihmiset ajattelemaan liikennekäyttäytymistään ja uskomaan sen, että ajonopeudella on iso vaikutus kuolemaan johtaneisiin kolareihin”, Höök sanoi.

Poliisi on kampanjan aikana näkyvästi esillä eri tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa. Reaaliaikaista seurantaa on muun muassa Facebookissa ja Twitterissä. Ne toimivat myös palautekanvina poliisille.

”Aika paljon ihmiset ovat ollet yhteydessä ja kertoneet, mihin paikkoihin he haluaisivat valvontaa”, Höök kertoi.

Tutkimusten mukaan 30 prosentissa kuolonkolareista merkittävin tekijä on ollut ylinopeus. Toisia riskiä kohottavia tekijöitä ovat alkoholi, huumeet, lääkkeet ja kuljettajan korkea ikä.

Poliisi on panostanut kampanjaan henkilöstöään samaan tapaan kuin esimerkiksi vappuna tai koulujen päättäjäispäivinä. Valvonnassa ovat mukana tehostetusti niin liikennettä valvovat poliisipartiot kuin peltipoliisit, Helsingin poliisi kertoi tiedotteessaan.

Muuhunkin kiinnitetään huomiota kuin ajonopeuksiin.

”Sitä samaa tehdään kuin poliisi muutenkin tekee. Tarkkaillaan raskasta liikennettä, turvavöiden käyttöä...”, Höök kertoi.

Kampanja päättyy perjantaiaamuna kello kuusi.

Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Itä-Uudenmaan poliisi valvoi nopeuksia Riipiläntien ja Kenraalintien risteyksessä Pohjois-Vantaalla torstaiaamuna.
Itä-Uudenmaan poliisi valvoi nopeuksia Riipiläntien ja Kenraalintien risteyksessä Pohjois-Vantaalla torstaiaamuna.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat