Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alaikäisille pakolaislapsille etsitään Suomessa sijaisvanhempia – haussa erityisesti maahanmuuttaja­perheitä

Sijaisvanhemmiksi etsitään ensisijaisesti maahanmuuttajaperheitä, mutta kantasuomalaisetkin voivat hakeutua koulutukseen.

Kotimaa
 
Hannes Heikura / HS
Sijaisvanhemmiksi etsitään ensisijaisesti maahanmuuttajaperheitä.
Sijaisvanhemmiksi etsitään ensisijaisesti maahanmuuttajaperheitä. Kuva: Hannes Heikura / HS

Pelastakaa Lapset ry etsii sijaisvanhempia yksin Suomeen tulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille. Sijaisperheiden koulutus on tarkoitus aloittaa syksyllä.

Sijaisvanhemmiksi etsitään ensisijaisesti maahanmuuttajaperheitä, mutta kantasuomalaisetkin voivat hakeutua koulutukseen. Sosiaalityöntekijä Päivi Partanen Pelastakaa Lapset ry:stä toteaa, että saman kulttuuritaustan omaava perhe voi tuntua lapsesta tai nuoresta turvalliselta.

”Siinä olisi monia hyötyjä. Silloin lapsella olisi perheen kanssa yhteinen kieli ja kulttuuri, mikä voisi helpottaa lapsen sopeutumista. Samalla lapsi saisi kuitenkin perheen antamaa hoivaa”, Partanen sanoo.

Suomeen tuli viime vuonna yli 3 000 alaikäistä turvapaikanhakijaa ilman vanhempiaan. Heistä vain osa voisi olla perhesijoituksen tarpeessa, sillä lähes täysi-ikäisiä ei olla sijoittamassa perheisiin.

”Olemme ajatelleet, että sijoitettavat nuoret voisivat olla korkeintaan 16-vuotiaita.”

Pakolaislasten sijaisvanhemmuus on herättänyt Partasen mukaan paljon kiinnostusta. Osa kiinnostuneista on kuitenkin perunut aikeensa kuultuaan, että sijoitukseen ei ole tulossa ihan pieniä lapsia.

Partasen mukaan sijaisperheeksi ryhtyvien pitäisi olla valmiita kestämään lapsen tai nuoren mahdollista oireilua.

”Nämä lapset ovat kokeneet monenlaista ja voivat oireilla sitä. Sijaisvanhempien pitäisi pystyä ottamaan oireilu vastaan ja nähdä syyt sen takana”, Partanen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat