Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeus hylkäsi rikoskomisarion syytteen Malmin naisen puhelinkuuntelun epäselvyyksistä

Kuopion poliisin epäiltiin antaneen käräjäoikeudelle vääriä tietoja, joiden mukaan kuuntelun kohdetta ei olisi tunnistettu.

Kotimaa
 
Markku Ulander Lehtikuva
Kuopiolaisen rikoskomisarion epäiltiin antaneen oikeudelle vääriä tietoja Jari Aarnion (kuvassa) rikostoveriksi epäillyn ns. Malmin naisen puhelinkuuntelusta. Nyt syytteet on hylätty.
Kuopiolaisen rikoskomisarion epäiltiin antaneen oikeudelle vääriä tietoja Jari Aarnion (kuvassa) rikostoveriksi epäillyn ns. Malmin naisen puhelinkuuntelusta. Nyt syytteet on hylätty. Kuva: Markku Ulander Lehtikuva

Pohjois-Savon käräjäoikeus on hylännyt kuopiolaiseen rikoskomisarioon kohdistuneen syytteen telekuunteluun liittyvästä epäselvyydestä. Jari Aarnion oikeudenkäyntiin kytkeytyvässä jutussa epäiltiin, että rikoskomisario Juha Korhonen olisi antanut käräjäoikeudelle väärää tietoa telepakkokeinoihin liittyvässä asiassa.

Kuopion poliisi haki alkuvuonna 2012 kuunteluun kolme liittymää, joiden käyttäjä näytti kytkeytyvän hasiksen levitykseen. Kuopio ehti kuunnella linjoilla ollutta naista pari päivää.

Tekstiviesteistä selvisi naisen etunimen lisäksi syntymäaika, sillä nainen kertoi viettäneensä syntymäpäiviään. Nauhalta yksi tutkijoista tunnisti, että kyseessä on todennäköisesti nainen, joka sittemmin tuli Aarnio-jutussa tunnetuksi niin sanottuna Malmin naisena.

Pari päivää kuuntelun aloittamisen jälkeen jutun tutkinta siirrettiin Helsingin huumepoliisiin, koska siellä oli tutkinnassa asiaan liittyvä isompi vyyhti. Nyt Aarnio-jutussa epäillään, että juttu haluttiin Helsinkiin, jotta Aarnion rikoskumppaniksi epäilty nainen ei jäisi kiinni.

Kuuntelun päättymisen jälkeen rikoskomisario Korhonen haki käräjäoikeudelta lupaa olla ilmoittamatta kohteelle kuuntelusta. Syyksi hän sanoi, että kohde oli jäänyt tuntemattomaksi.

Korhosta vastaan nostettiin syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta, sillä syyttäjän mielestä Korhosen ilmoitus oli virheellinen.

Korhonen puolestaan sanoi, että pelkkä poliisin käsitys ei ole riittävä syy väittää, että liittymän käyttäjä olisi ollut Malmin nainen. Jos poliisi erehtyy henkilöstä, se voi syyllistyä kunnianloukkaukseen tai virkasalaisuuden rikkomiseen, Korhonen perusteli.

Käräjäoikeuden mukaan olisi ollut oikeampi vaihtoehto, että Korhonen olisi ilmoittanut Malmin naisen liittymien käyttäjäksi ja kertonut myös naiselle itselleen kuuntelusta. Oikeus kuitenkin piti mahdollisena myös Korhosen tulkintaa, jonka mukaan liittymän käyttäjää ei ollut riittävällä varmuudella selvitetty.

Tämän vuoksi syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta hylättiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat