Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näitä dna-testejä voi hankkia verkosta

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Isyystesti

Isän syljestä otettua dna-näytettä verrataan lapsen dna-profiiliin. Lapsi on perinyt puolet dna:staan isältään. Verkkotesti ei kelpaa suomalaisessa oikeudessa, vaan sitä varten isyys on testattava THL:n oikeusbiologisessa laboratoriossa.

 

Sukulaisuustesti

Oletetut sisarukset voivat testata, onko heillä yhteiset vanhemmat tai ovatko he puolisisaruksia. Dna-testillä voi myös testata isovanhemmuuden, mutta testin luotettavuus heikkenee, mitä kaukaisempi sukulaisuussuhde on.

 

Alkuperätesti

Testiyritykset lupaavat, että dna kertoo ihmisen maantieteellisen geneettisen alkuperän. Testi sopii esimerkiksi sukututkimusta tekevälle. Tuloksista selviää se, miten monta prosenttia ihmisen geneettisestä perimästä on eri puolilta maapalloa. Suomi dna -projektissa on etsitty vuodesta 2006 alkaen suomalaisia yhteisiä esivanhempia ja tietoja esivanhempien alkuperästä.

 

Terveystesti

Kiistanalaisin testi, jota vain muutama verkkoyritys tarjoaa. Testillä luvataan tietoa perinnöllisistä sairauksista, mutta testien luotettavuus on kyseenalaistettu. 23andMe-niminen yritys joutui keskeyttämään terveystestit useaksi vuodeksi yhdysvaltain terveysviranomaisen vaatimuksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat