Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Reserviläisten usko Natoon selvässä laskussa – kannatus on silti korkeampaa kuin suomalaisilla keskimäärin

Uuden tutkimuksen mukaan noin 56 prosenttia vastaajista hakisi Ruotsin kanssa Nato-jäsenyyttä.

Kotimaa
 
Marko Mumm
Suomalaiset hävittäjäohjaajat saapuivat tiistaina 19. huhtikuuta Rissalasta Naton ilmaharjoituksiin Ämarin lentokentälle Viroon.
Suomalaiset hävittäjäohjaajat saapuivat tiistaina 19. huhtikuuta Rissalasta Naton ilmaharjoituksiin Ämarin lentokentälle Viroon. Kuva: Marko Mumm
Fakta

Reserviläisliitto

 Reserviläisliittoon (ent. Reservin Aliupseerien Liittoon) kuuluu 37 000 jäsentä ja se on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö.

 Perustettiin vuonna 1955 paikallisten reservinaliupseeriyhdistysten keskusjärjestöksi. Vuonna 1995 liitto muuttui avoimeksi maanpuolustusjärjestöksi. Vielä nykyäänkin noin 60 prosenttia Reserviläisliiton jäsenistä on aliupseereita.

 Noin neljä prosentti liiton jäsenistä on naisia.

Yhä harvempi Reserviläisliiton jäsen haluaisi Suomen liittyvän sotilasliitto Natoon, käy ilmi liiton tuoreesta mielipidekyselystä.

Liiton jäsenistä 41 prosenttia hakisi nyt Naton jäsenyyttä, kun vielä viime lokakuussa kannatus oli 5,3 prosenttiyksikköä korkeampaa. Vuodentakaisista luvuista kannatus on laskenut 7,6 prosenttiyksikköä.

Reserviläisten Nato-kannatus on silti edelleen korkeampaa kuin suomalaisilla keskimäärin. Runsas vuosi sitten julkistetun HS-gallupin mukaan vain 27 prosenttia suomalaisista kannattaa Nato-jäsenyyttä. Yle taas kertoi syksyllä, että Suomen Nato-jäsenyyttä kannattaa 22 prosenttia kansalaisista.

Nato-kannastaan epävarmojen reserviläisten osuus on noussut. En osaa sanoa -vaihtoehdon valitsi nyt noin 23 prosenttia Reserviläisliiton kyselyyn vastanneista, kun lokakuussa epävarmoja oli runsaat 15 prosenttia. Hakemisen vastustajien määrä laski lokakuun 39 prosentista 36 prosenttiin.

Uuden tutkimuksen mukaan noin 56 prosenttia vastaajista hakisi Ruotsin kanssa Nato-jäsenyyttä. Lokakuussa vaihtoehdon puolella oli 61 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Reserviläisliiton jäsentutkimus tehtiin 5.–12. huhtikuuta ja siihen vastasi vajaat 4 000 ihmistä. Tutkimuksen virhemarginaali on 1,6 prosenttia.

Oikaisu 23.4. kello 12.58: Toisin kuin uutisessa aiemmin kerrottiin, vuodentakaisista luvuista Naton kannatus on laskenut 7,6 prosenttiyksikköä ja lokakuusta 5,3 prosenttiyksikköä, ei prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat