Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä kiistää STT:lle tiedot Postin pilkkomisesta

Helsingin Sanomat kertoi sunnuntaina, että Posti aiotaan ainakin osittain yksityistää.

Kotimaa
 
Jukka Gröndahl / HS
Juha Sipilä keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Jyväskylässä.
Juha Sipilä keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Jyväskylässä. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Pääministeri Juha Sipilän mukaan hallitus ei aio yksityistää ja pilkkoa Postia, kertoo STT. Helsingin Sanomat kertoi sunnuntaina haastattelemiinsa lähteisiin perustuen, että Posti aiotaan ainakin osittain yksityistää.

Sipilän mukaan tiedoissa ei kuitenkaan ole pohjaa.

HS:n haastattelemien lähteiden mukaan vahvimmin on ollut esillä vaihtoehto, jossa Posti pilkottaisiin. Toinen yhtiö toimisi markkinaehtoisesti, toinen ei.

Postilaissa määritellään Postille yleispalveluvelvoite. Sen perusteella Postin pitää jakaa kirjeitä myös alueille, joilla se ei ole taloudellisesti kannattavaa. Tämä yleispalveluvelvoitteeseen kuuluva toiminta siirrettäisiin toiseen yhtiöön. Ja valtio tukisi sen toimintaa budjettivaroista.

Toiseen yhtiöön sijoitettaisiin aidosti kilpailukykyinen liiketoiminta, muun muassa pakettien jakelu. Tähän yhtiöön ilmeisesti haettaisiin yksityistä sijoittajaa ainakin osaomistajaksi.

Hallitus kertoo toukokuun puolivälissä valtion omistajapolitiikan uusista linjauksista. Sipilä on kertonut itse tutkineensa kaikki valtion omistamat reilut 60 yritystä. Hän on analysoinut niiden tilinpäätökset ja miettinyt, mitä kullekin olisi järkevintä tehdä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat