Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorisojoukkoa epäillään Askolassa mittavasta ryöstö-, varkaus- ja huumerikossarjasta – jäljille johti epäonnistunut ryöstö

Kahden miehen suorittama kaupan ryöstö Pukkilassa maaliskuun alussa paljasti isomman rikosvyyhdin Askolan alueella.

Kotimaa
 
Maija Koivisto

Kaksi miestä ryösti maaliskuun alussa kaupan Pukkilassa, Itä-Uudellamaalla. Tapauksesta alkanut tutkinta johti lopulta isomman rikosvyyhdin selviämiseen Pukkilan naapurikunnan Askolan alueella.

Rikosvyyhtiin on sisältynyt ainakin huumausaine-, omaisuus- ja väkivaltarikoksia, poliisi tiedottaa.

Pukkilan ryöstössä 16- ja 17-vuotiaat tekijät epäonnistuivat kassan avaamisessa, sillä myyjä pakeni välittömästi takahuoneeseen soittamaan hätäkeskukseen. Tekijät saivat saaliikseen kuitenkin sylillisen savukkeita. Tekijät poistuivat paikalta mopoautolla, jota kuljetti 15-vuotias tekijäkumppani.

Kolmikko oli ajanut Pukkilasta Askolaan, jossa heidän epäillään yrittäneen murtautua rakennukseen, jossa on kukkakauppa ja apteekki. Tekijät olivat varustautuneet kaasusumuttimella.

Poliisi sai yhden tekijöistä kiinni seuraavana yönä, muut tekijät tavoitettiin myöhemmin. Tutkinnan aikana suoritettiin muun muassa kotietsinnät ja muuta teknistä tutkintaa, jotka johtivat poliisin suuremman rikosvyyhdin jäljille Askolan alueella.

Poliisi uskoo, että nyt selvinneet tapaukset ovat vain pintaraapaisu lyhyeltä ajalta Askolasta. Rikosvyyhdin selviäminen johti kaikkiaan seitsemän henkilön vangitsemiseen ja muutamaan pidätykseen. Kaikki epäillyt ovat 15–20-vuotiaita.

Poliisille on selvinnyt tutkinnan aikana, että huumausaineiden käyttö joidenkin nuorten keskuudessa on Askolan seudulla varsin yleistä. Tutkinnassa onkin nyt viisi törkeää huumausainerikosta, kahdeksan tavallista huumausainerikosta ja 24 käyttörikosta.

Poliisilla on tällä hetkellä tiedossa vielä joitain kymmeniä nuoria, jotka ovat hankkineet tai yrittäneet hankkia huumeita jo kiinniotetuilta henkilöiltä.

Tyypillisimpiä käyttäjien keskuudessa liikkuneita huumausaineita näyttävät olleen kannabis, amfetamiini sekä erilaiset huumausaineiksi luokiteltavat lääkkeet.

Tutkinnan yhteydessä on selvinnyt myös viisi mökkimurtoa ja varastetun tavaran vastaanottamiseen ja kauppaan liittyviä kätkemisrikoksia.

Samoja henkilöitä epäillään myös muutamista koulukavereihin kohdistuneista näpistyksistä. Rikoksista saatu hyöty on ilmeisesti käytetty päihteiden hankintaan.

Poliisin mukaan rikosvyyhtiin liittyy tällä hetkellä myös noin 50 erilaista vahingontekoa, joista suurin osa on töhrimisiä.

Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä ja tiedottaa olevansa yhteydessä vielä useamman asiaan liittyvän nuoren vanhempiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat