Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jarkko Eloranta SAK:n puheenjohtajaksi

SAK:n liitot käyvät tänään pyytämässä, että Julkisten ja hyvinvointialojen liiton puheenjohtaja Eloranta suostuisi puheenjohtajaksi SAK:n edustajakokouksessa kesäkuussa. Päivi Niemi-Laine nousee JHL:n väliaikaiseksi puheenjohtajaksi.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Jarkko Eloranta maaliskuun lopulla Helsingissä.
Jarkko Eloranta maaliskuun lopulla Helsingissä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan valinta SAK:n uudeksi puheenjohtajaksi on varmistunut.

SAK on Suomen suurin palkansaajien keskusjärjestö, jolla on noin miljoona jäsentä.

SAK:n liitot kävivät maanantai-iltapäivällä pyytämässä, että Eloranta suostuisi puheenjohtajaksi SAK:n edustajakokouksessa kesäkuussa. Elorannan ehdokkuuden takana on käytännössä koko SAK:n liittokenttä. Häntä kannattavat muun muassa kuljetusalaa edustava AKT ja Rakennusliitto.

Eloranta suostui pyyntöön.

”Onhan se hemmetin hieno ja iloinen asia, että luottamusta löytyi näin laajasti SAK:n liittoperheestä, mutta toisaalta aika nöyränä olen luottamuksen ja tehtävän edessä. Edessä ei ole helppo rasti eikä ajat. Iloisella mutta nöyrällä mielellä”, Eloranta sanoi HS:lle heti liittojen käynnin jälkeen.

Eloranta haluaisi SAK:hon nykyistä vahvempaa liittojen välistä yhteistä tekemistä ja liittojen yhteisten resurssien käyttöä. ”Se tavallaan kiehtoo, jos sellaista työtapaa saadaan SAK:hon entistä enemmän.”

”Meidän on haettava näkymää, millainen tulevaisuuden työelämä voisi olla ja on, ja miten palkansaaja siinä pärjää, kun erilaisia haasteita tulee esimerkiksi työn epätyypillisyydestä, digitaalisuudesta ja palkkapaineista.”

Eloranta on ollut jo pitkään ennakkosuosikki, vaikka hän ei ole virallisesti vielä ilmoittautunut ehdokkaaksi, kuten ei ole kukaan muukaan.

Elorannan valintaa on vauhditettu sen jälkeen, kun alkoi näyttää siltä, ettei lähinnä SAK:n ja STTK:n liittojen valmistelemaa uutta keskusjärjestöä saada perustetuksi ensi vuoden alkuun mennessä kuten oli tarkoitus.

JHL edustaa laajasti julkisen puolen työntekijöitä. Se on SAK:n toiseksi suurin liitto 225 000 jäsenellään. JHL:n puheenjohtajana Elorannan jälkeen toimii seuraavaan edustajistokokoukseen saakka hallituksen valtuuttamana toimialajohtaja Päivi Niemi-Laine.

Valtiotieteiden maisteri Jarkko Eloranta täytti 50 vuotta muutama viikko sitten. Hän on sosiaalidemokraatti.

JHL:n puheenjohtaja hän on ollut vuodesta 2011. SAK:n hallituksen jäsen hän oli 2007–2011, ja SAK:n valtuuston puheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2011.

Eloranta on naimisissa ja hänellä on kaksi aikuista lasta.

Hän harrastaa mökkeilyä, melontaa ja hiihtoa. Tärkeässä roolissa vapaa-aikana on myös Deutz-merkkinen traktori vuodelta 1958.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat