Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin lukijat kertovat toimeentulotuesta

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

”Valmistuin ylioppilaaksi kouluni parhain arvosanoin ja minut palkittiin useammalla stipendillä. Kunta vähensi rahat toimeentulotuestani.”

”Olin kuvitellut, että voisin käyttää veronpalautukset esimerkiksi ruokaan, lääkkeisiin ja jopa ehkä ihka uusiin kenkiin. Sen sijaan, että olisin voinut ostaa sen, mitä minulta puuttuu, minulta vietiin toimeentulotuki kolmen kuukauden ajalta.”

”Köyhällä ei ole yksityisyydensuojaa. Joutuu viemään sossuun tiliotteensa pitkältä ajalta, ja ne sitten syynätään läpi ja etsitään mitä tahansa aihetta pienentää toimeentulotukea.”

”Omat kokemukseni toimeentulotuen ongelmallisuudesta liittyvät alaikäisten lasten kesätyöansioihin. Ilmajoen kunta katsoi, että nuoren vähäiset ansiot eivät vaikuta toimeentulotuen määrään. Seinäjoella taas katsottiin, että nuoren tienaama summa vähentää hänen toimeentulotukensa perusosaa.”

”Sukulaistyttöni eli toimeentulotuen varassa kuukausia. Ainut omainen, äiti, kuoli rahattomana. Vakuutuksesta tuli muutama tonni, ne eivät riittäneet edes hautajaiskuluihin ja äidin velkoihin. Sinä aikana, kun ei ollut tehty perunkirjoitusta, ei tyttärelle maksettu lainkaan toimeentulotukea.”

”Kun sain osa-aikaista siivoustyötä, en jäänyt hitustakaan voitolle. Tienaamani alle 200 euroa vähennettiin toimeentulotuesta. Missään ei huomioitu, ettei minulla ole huonekaluja, pesukonetta, ei mitään. Ei edes ikkunaverhoja.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat