Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itäautojen huutokaupasta tulisi vetonaula

Sallan kunnan tavoitteena on järjestää autojen huutokauppa heinäkuussa, jos viranomaiset ja aikataulu sen sallivat.

Kotimaa
 
Janne Järvinen / HS
Turvapaikanhakijoiden itärajan yli tuoma auto väliaikaisella säilytyspaikalla Sallassa.
Turvapaikanhakijoiden itärajan yli tuoma auto väliaikaisella säilytyspaikalla Sallassa. Kuva: Janne Järvinen / HS

Itäautojen mahdollisesta huutokaupasta näyttää tulevan ensi kesän suurin yleisötapahtuma Sallassa, mikäli kiinnostus varastoituihin itäautoihin jatkuu samanlaisena. Kuvausryhmät Saksaa myöten ovat olleet kiinnostuneet rajan yli tuotujen autojen kohtalosta.

Sallan kunnanjohtaja Erkki Parkkinen on toiveikas, että Sallan hyötyjäteasemalle ja raja-aseman läheisyyteen varastoidut itäautot saadaan huutokaupattua ensi kesänä.

Rajavartiolaitos takavarikoi vuodenvaihteen tienoilla yli sata autoa rikoksentekovälineenä, koska niiden kuljettajia epäiltiin laittoman maahantulon järjestämisestä. Autot jäivät Sallaan odottamaan tuomioistuimen päätöstä.

Osa autoista on hylättyjä, ja ne ovat kunnan vastuulla. Ne voidaan myydä nopeastikin ilman oikeuden päätöstä.

”Tavoiteaikataulu on, että Salla-päivän ympärille 19. heinäkuuta saisi huutokaupan järjestettyä, kun väkeä on muutenkin liikkeellä”, Parkkinen sanoo.

Parkkisen mukaan kunnan on helppo huutokaupata hylätyt autot, mutta takavarikoitujen autojen huutokauppaaminen ei ole vielä täysin selvää.

”Nekin voivat tulla huutokaupattavaksi. Autot ovat materiaalia, jota ei pysty vuosikausia seisottamaan – ne heikkenevät ja pilaantuvat. Käsittääkseni niitä pystyy nopeallakin aikataululla realisoimaan.”

Sallan kunta on neuvotellut autoista Rajavartiolaitoksen kanssa hyvässä yhteisymmärryksessä. ”Viemme asiaa eteenpäin, että myynti mahdollistuisi.”

Mikäli autot päätyvät huutokaupattavaksi, tulee huutajan maksaa myös mahdollinen tullimaksu. Parkkisen mukaan se ei ole kuitenkaan kovin suuri, sillä autojen käypä arvo liikkuu muutamissa satasissa. Eri asia sitten on, kuinka korkeaksi harvinaisimpien mallien hinta nousee huutokaupassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat