Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi ja järjestöt kampanjoivat seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan selfieillä

Kampanja kehottaa jakamaan kuvia sosiaaliseen mediaan torjuakseen seksuaalista ahdistelua

Kotimaa
 

”Jokaisella on oikeus sanoa ei”, muistuttaa tänään alkava kampanja seksuaalista häirintää vastaan. Osallistua voi esimerkiksi kirjoittamalla käteensä #respect ja kuvaamalla itsensä sosiaaliseen mediaan.

Kampanjan takana on joukko järjestöjä, Helsingin poliisilaitos ja kaupunki sekä useita muita viranomaisia.

Seksuaalisesta ahdistelusta tuli rikos vuonna 2014. Tämän vuoden alussa ahdisteluja on koko maassa ilmoitettu 132 ja Helsingissä 41 eli reilusti enemmän kuin vuotta aiemmin. Suoraan sakkorangaistuksiin ilmoitukset ovat johtaneet harvoin, esimerkiksi Helsingissä vasta kaksi kertaa.

Poliisi on aiemminkin painottanut, että rikoksista pitää ilmoittaa poliisille mahdollisimman nopeasti. Nyt kampanjan ideana on korostaa, että mitään seksuaalista kaltoinkohtelua ei tarvitse sietää, täytti se sitten rikoksen tunnusmerkkejä tai ei.

”Kenenkään ei tarvitse sietää puristelua, lääppimistä, kourimista, vihjailuja tai yksityisyyteen meneviä kommentteja”, luettelee tiedotteessa komisario Johanna Guessous Helsingin poliisilaitoksen Ennalta estävästä toiminnosta.

Kampanjan ideana on myös kertoa, mistä seksuaalista kaltoinkohtelua kokenut voi hakea apua. Kampanja avataan virallisesti Kampin kauppakeskuksessa kello 15.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat