Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Berner palkkasi Paavo Lipposen Koillisväylän selvitysmieheksi

Kotimaa
 
Roni Rekomaa ja Martti Kainulainen / Lehtikuva
Anne Berner ja Paavo Lipponen
Anne Berner ja Paavo Lipponen Kuva: Roni Rekomaa ja Martti Kainulainen / Lehtikuva

Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd) on nimitetty liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) selvitysmieheksi.

Lipponen ryhtyy liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteen mukaan selvittämään yhdessä FiComin entisen toimitusjohtajan Reijo Sventon kanssa kansainvälisen yhteistyön edellytyksiä Koillisväylän kaapelihankkeen käynnistämiseksi.

Selvitystyö alkaa välittömästi vapun jälkeen ja päättyy lokakuun lopussa. Väliraportti tulee elokuussa

Selvitysmiehet selvittävät Koillisväylän kaapelihankkeesta kiinnostuneiden keskeisten valtioiden sitoutumisen hankkeen toteuttamiseen.

Tiedotteen mukaan hankkeessa rakennettaisiin uusi nopean tietoliikenteen valokuitukaapeli Koillisväylää pitkin Aasian ja Euroopan välille.

”Hallituksella on vahva tahtotila arktisen alueen kehittämiseen, ja Suomen kautta kulkeva Koillisväylän kaapeli avaisi suuria liiketoiminnan mahdollisuuksia”, sanoo Berner tiedotteessa.

Toteutuessaan merikaapeli muodostaisi nopeimman fyysisen tietoliikennereitin Aasiasta Pohjois- ja Keski-Eurooppaan. Kaapelin reitti Jäämereltä Itämerelle voisi kulkea Suomen, Norjan tai Venäjän kautta. Suomen läpi kulkeva reitti olisi vaihtoehdoista lyhyin. Nopeuden ohella kaapeli vastaisi nopeasti lisääntyvään kapasiteettitarpeeseen.

Koillisväylän kaapelihanke olisi laaja ja monikansallinen ja sen toteutuminen vaatisi kansainvälistä sitoutumista ainakin Venäjältä, Kiinalta, Japanilta, Etelä-Korealta, Norjalta, relevanteilta EU-mailta ja Yhdysvalloilta.

Lisäksi Euroopan unionilla saattaisi olla merkittävä rooli kansainvälisessä kaapelihankkeessa niin edunsaajana kuin rahoittajana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat