Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomesta jo seitsemän tilauslentoa Irakiin vapaaehtoisesti lähteville – tähänastinen hinta yli miljoona euroa

Palaajat ovat halunneet lähteä vapaaehtoisesti takaisin kotimaahansa. Suurin osa heistä on peruuttanut turvapaikkahakemuksensa Suomessa.

Kotimaa
 
Poliisi
Ensimmäinen tilauslento lähti Helsinki-Vantaalta Bagdadiin 18. helmikuuta. Kyydissä oli noin sata irakilaista sekä poliiseja saattajina.
Ensimmäinen tilauslento lähti Helsinki-Vantaalta Bagdadiin 18. helmikuuta. Kyydissä oli noin sata irakilaista sekä poliiseja saattajina. Kuva: Poliisi

Suomi jatkaa edelleen tilauslentojen järjestämistä vapaaehtoisesti kotimaahansa palaaville irakilaisille turvapaikanhakijoille.

Poliisi on järjestänyt helmikuun puolivälistä alkaen kaikkiaan seitsemän lentoa Helsinki-Vantaalta Irakin pääkaupunkiin Bagdadiin.

Helsingin poliisin ylikomisario Hannu Pietilä kertoo, että tilauslennoilla on palannut kotimaahansa yhteensä noin 700 irakilaista.

Palaajat ovat halunneet lähteä vapaaehtoisesti takaisin kotimaahansa. Suurin osa heistä on peruuttanut turvapaikkahakemuksensa Suomessa.

Ensimmäinen tilauslento lähti Helsinki-Vantaalta 18. helmikuuta. Aluksi poliisi järjesti Bagdadin-lentoja viikottain, mutta nyt niitä on ollut kahden viikon välein.

Lennot ovat laskeutuneet Bagdadiin ilman välipysähdyksiä.

Palautettavat henkilöt ovat poliisin mukaan poistuneet koneesta Bagdadissa tavallisten matkustajien tapaan, kävelleet normaalisti rajamuodollisuuksien läpi ja lähteneet kukin omille tahoilleen.

Poliisin mukaan tähänastiset lennot ja yhteistyö Irakin viranomaisten kanssa ovat sujuneet ilman ongelmia.

”Lentoja järjestetään jatkossakin tarpeen mukaan. Ei ole näköpiirissä, että tarve olisi vielä poistumassa”, Pietilä sanoo.

Yksittäisen tilauslennon järjestäminen Irakiin maksaa poliisin mukaan 150 000–200 000 euroa. Siten lennot ovat maksaneet valtiolle tähän mennessä 1–1,4 miljoonaa euroa.

Irakilaisia on palannut kotimaahansa poliisin palautuslentojen lisäksi myös IOM-järjestön avustamina. Osa lähtijöistä on voinut järjestää paluumatkansa myös kokonaan itse.

Suomesta haki viime vuonna turvapaikkaa yli 32 000 ihmistä. Heistä yli 20 000 on irakilaisia.

Tänä vuonna uusia turvapaikanhakijoita on tullut Suomeen selvästi viimevuotista vähemmän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat