Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laukon yksityiskartano aukeaa kansalle kesällä

Kotimaa
 
"Vuokrakartano" innosti yli odotusten
"Vuokrakartano" innosti yli odotusten
Liisa Lagerstam pani vuosi sitten perintökartanonsa rakennukset vuokralle ja kauppa kävi

Tampere

Tampereen seudulla avautuu kesäkuun alussa erilainen matkailukohde, kun yksi Suomen tunnetuimmista kartanoista, Laukon kartano avaa ovensa matkailukeskuksena.

Kartanolle se on keino pysyä pystyssä, yleisölle puolestaan mahdollisuus nähdä läheltä ja sisältä aito, yksityisomistuksessa oleva kartano, jolla on pitkä historia. Se viettää tänä vuonna myös 600-vuotisjuhlaansa.

Vesilahdella sijaitseva kartano odottaa saavansa jouluun mennessä noin 30 000 asiakasta, kesällä useita satoja päivässä.

”Parhaillaan jopa lähemmäs tuhat ihmistä päivässä, siihen ollaan varauduttu”, sanoo toimintaa pyörittävä Liisa Lagerstam, joka kartanon on perinyt. Hän pohti yhdessä miehensä Jouni Minkkisen kanssa pitkään, mitä tehdä lähes käyttämättöminä olleille rakennuksille, joiden ylläpito on kallista. Syntyi idea matkailubisneksestä.

”Teimme tämän siksi, että Laukosta tulisi taas elävä paikka ja saisimme myös pidettyä tämän kunnossa.”

Jo viime kesänä kartanon alueen kunnostettuihin pienempiin rakennuksiin tuli vuokralaisia, jotka asuvat alueella pysyvästi. Kartano on myös koti, jonne pääsee sisälle, antiikki- ja taidekokoelman keskelle.

”Päärakennuksessa asuu vanha rouva eli äitini yhdessä päädyssä, mutta muuten pääsee kesällä kiertelemään talossa. Avasimme myös Pirunkellarin eli keskiaikaisen kivilinnan kellarikerroksen ensimmäistä kertaa yleisölle.”

Päärakennuksen ohella merkittävä kohde on Juhlatalli, jossa on vaihtuvia näyttelyitä, ravintola ja kahvila. Sinne ei ole sisäänpääsyä, mutta jos haluaa peremmälle kartanon pihoille ja sisätiloihin, pitää maksaa viidentoista euron päivälippu.

”Vuokrakartano” innosti yli odotusten. HS.fi/hstv
Mika Ranta
Vesilahdella sijaitseva kartano odottaa saavansa jouluun mennessä noin 30000 asiakasta.
Vesilahdella sijaitseva kartano odottaa saavansa jouluun mennessä noin 30000 asiakasta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat