Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orpo: ”Minä tätä nyt vakavasti mietin”

Orpo kertoo harkitsevansa vakavasti puheenjohtajakisaan lähtemistä kokoomuksesta tulleiden toiveiden ja puolueen jännittyneen tilanteen vuoksi.

Kotimaa
 
Petteri Orpo harkitsee puheenjohtajaehdokkuutta
Petteri Orpo harkitsee puheenjohtajaehdokkuutta
Petteri Orpo sanoo ilmoittavansa lähiaikoina asettuuko ehdolle Kokoomuksen puheenjohtajaksi. Toimittaja Jukka Hiiro, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen

Sisäministeri Petteri Orpo harkitsee sittenkin valtiovarainministeri Alexander Stubbin haastamista kokoomuksen puheenjohtajakisassa.

Harkinnan taustalla ovat kokoomuksesta esitetyt toiveet ja se, että puheenjohtajakisaan lähteminen voisi Orpon mukaan olla hyväksi puolueelle.

”Tilanne on selkeästi jonkin verran jännittynyt ja kannatuskehitykseen ei olla oikein tyytyväisiä. Minusta puheenjohtajakisa, todellinen sellainen, olisi se reitti, jota kautta keskustelua pystyttäisiin käymään. Siksi minä tätä vakavasti nyt mietin”, Orpo sanoi perjantaina.

Aiemmin Orpo on useaan kertaan sanonut, ettei hän ole puheenjohtajapelissä mukana. Paineet ehdolle lähtemiseen ovat kuitenkin kasvaneet. Päätöstä on hänen mukaansa syytä kuitenkin harkita tarkasti, eikä ilmoitusta ole luvassa ainakaan vielä vappupuheissa.

”Kyllähän se on valtavan iso asia. Se on iso asia puolueelle, se on iso asia varmasti hallitustyöskentelylle, mutta varmasti myös itselleni”, Orpo sanoo.

Stubb on ilmoittanut jo aiemmin hakevansa jatkokautta puolueen johdossa. Perjantaina Stubb toivotti Orpon tervetulleeksi puheenjohtajakisaan.

”Tuen Petteriä siinä päätöksessä, minkä hän tekee riippumatta siitä, mikä se on. Olemme yhtenäinen joukkue. Kaikki mikä vahvistaa Suomea, mikä vahvistaa puoluetta ja mikä vahvistaa joukkuehenkeä, on tervetullutta”, Stubb sanoi HS:lle.

Orpon mukaan hän ei koe haastavansa Stubbia, vaikka päättäisikin asettua ehdolle kokoomuksen puheenjohtajaksi.

”Jos siihen päädyn, että lähden [ehdolle], niin silloin en mielestäni ole haastamassa ketään vaan olen pyrkimässä kokoomuksen puheenjohtajaksi”, Orpo sanoi.

Mahdollista kannatustaan Orpo ei ollut perjantaina halukas arvioimaan. Jos hän päättää lähteä ehdolle, häntä pidetään vakavimpana haastajana Stubbille, ainakin mikäli Jan Vapaavuori ei lähde ehdolle.

Vapaavuori on ilmoittanut, ettei hän lähde ehdolle. Kaksi vuotta sitten Vapaavuori hävisi puheenjohtajakisan puoluekokouksessa Stubbille.

 Jo aiemmin Stubbin haastajaksi on ilmoittautunut kansanedustaja Elina Lepomäki.

Kokoomus äänestää puheenjohtajasta 10. kesäkuuta alkavassa puoluekokouksessaan Lappeenrannassa.

Vesa Moilanen
Aiemmin Petteri Orpo on useaan kertaan sanonut, ettei hän ole puheenjohtajapelissä mukana.
Aiemmin Petteri Orpo on useaan kertaan sanonut, ettei hän ole puheenjohtajapelissä mukana.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat