Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rkp:n Carl Haglund ehdottaa Suomeen minityömallia

Työnantaja välttyisi sivukuluilta nuoren palkatessaan.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
”Hallituksen on otettava kaikki mahdolliset keinot käyttöön työllisyystilanteen parantamiseksi”, sanoo Carl Haglund (rkp).
”Hallituksen on otettava kaikki mahdolliset keinot käyttöön työllisyystilanteen parantamiseksi”, sanoo Carl Haglund (rkp). Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Rkp:n puheenjohtaja ja eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja Carl Haglund ehdottaa Suomeen minityömallia työllistymisen tueksi.

Haglundin mukaan hallituksen kannattaisi selvittää ”Saksan mallin kaltaista Suomen työmarkkinoille räätälöityä minityömallia.”

Hän esittää järjestelmää, jossa työnantajamaksuja ei tarvitsisi maksaa alle 30-vuotiaiden nuorten osalta. Edelleen alle 30-vuotiaat voisivat ansaita esimerkiksi 500 euroa kuukaudessa ilman, että tuet vähenisivät, tai valtio subventoisi heidän palkkojaan.

Järjestelmä vastaa ajatukseltaan jo viime hallituksen käyttöön ottamaa Sanssi-korttia.

”Tavoitteena olisi etenkin alle 30-vuotiaiden työnsaannin mahdollisuuksien parantaminen”, Haglund esittää tiedotteessaan.

Haglund muistuttaa, että hallituksen esittämät työllisyystoimet ovat askel oikeaan suuntaan, mutta eivät riitä 72 prosentin työllisyysasteen saavuttamiseksi.

”Näin työn juhlan kynnyksellä hallituksen on otettava kaikki mahdolliset keinot käyttöön työllisyystilanteen parantamiseksi”, Haglund sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat