Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhanen tivasi vihreiltä kantaa hajautetun maan politiikkaan – Niinistö: Keskusta heikentänyt maaseudun lasten asemaa

Matti Vanhanen puolusti vappupuheessaan keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän näkemystä siitä, että hajautetun yhteiskunnan rakentaminen on Suomen etu

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen ja Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen ja Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen puolusti lauantaina vappupuheessaan keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän näkemystä siitä, että hajautetun yhteiskunnan rakentaminen on Suomen etu.

Vanhanen kannusti puheessaan lauantaina keskittämistä tukeneita taloustieteilijöitä ”irtaantumaan vanhanaikaisesta vastakkainasettelusta”.

Samalla Vanhanen kysyi muilta puolueilta, vihreät nimeltä mainiten, ovatko ne edelleen koko Suomen tasapainoisen kehittämisen kannalla?

”Tähän niin kaupunkien kuin maaseudun, ruuhka-Suomen ja maakuntien ihmisillä puoluekannasta riippumatta, on oikeus saada vastaus”, Vanhanen jyrähti.

HS peräsi vastausta tuoreeltaan vihreiden puheenjohtajalta Ville Niinistöltä. Hänen mielestään vastakkainasetteluun on syyllistynyt keskusta.

”Surullista, että keskusta hakee vastakkainasettelua kaupunkien ja maaseudun menestymiseen. Keskusta yrittää kikkailla ja peittää omaa huonoa politiikkaansa, jolla se on leikannut päivähoidosta ja koulutuksesta ja heikentänyt maaseudun lasten asemaa.”

Aluekehityksen kannalta huono oli myös päätös Savonlinnan opettajankoulutuksen lakkauttamisesta, Niinistö sanoo.

Mutta ovatko vihreät maan tasapainoisen kehittämisen kannalla?

”Kyllä, mutta me uskomme, että kun kaupungit menestyvät, tulee raideinvestointeja ja asuntoja, niin työllisyystilanne paranee. Keskusta näkee, että keskusten kehittäminen olisi pois maaseudulta”, Niinistö sanoo.

”Pitää investoida kaupunkeihin, se lisää uutta kysyntää ja se lisää maaseudun palveluiden kysyntää. Tulee positiivinen kierre. Kepu kannattaa vain aluetukien kehittämistä, se on vanhakantaista. Kepu jarruttaa meidän yhteiskuntakehitystä, josta on haittaa sekä maaseudulle että kaupungeille.”

Niinistö kiittää kuitenkin hallitusta uuden osaamisen aluepoliittisista tuista, kuten innovaatioseteleistä.

Puheet hajauttamisesta ja keskittämisestä alkoivat, kun Sipilä sanoi keskustan puoluevaltuuston kokouksessa viikko sitten, että keskusta haluaa pitää koko Suomen asuttuna.

Taloustieteilijät ja aluetieteilijät tyrmäsivät Sipilän näkemyksen. Heidän mukaan tiivistyvä kaupunkirakenne turvaa tuottavuuden ja hyvinvoinnin kasvun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat