Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käsivarren Lapissa on paljastunut jo useita kymmeniä vatsatautitapauksia

Kotimaa
 

Käsivarren Lapin erämaa-alueilla on paljastunut jo useita kymmeniä vatsatautitapauksia. Lapin sairaanhoitopiirin mukaan tautitapauksia on tullut esille useilla erätuvilla.

Lauantaina viranomaiset tiedottivat noin kymmenkunnasta tapauksesta Kuonarin kämpällä ja sen lähiympäristössä. Nyt tapauksia on paljastunut myös muilla erätuvilla ja alueilla.

Lapin sairaanhoitopiirin ensihoidon kenttäjohtaja Matias Wesinin mukaan muutamassa tapauksessa sairastuneet ovat tarvinneet evakuointiapua päästäkseen pois erämaasta. Osa on päässyt pois omin avuin levättyään ensin erämaamajoilla tai esimerkiksi ohiajavien moottorikelkkojen avulla.

Käsivarren maasto on tällä hetkellä vaikeakulkuista ja se vaikeuttaa mahdollisten evakuointien suorittamista huomattavasti.

Tapauksia alkoi paljastua noin puolitoista viikkoa sitten. Oireina on ollut nopeasti nouseva kuume, oksentelu, pahoinvointi ja ripulointi.

Lauantaina viranomaiset epäilivät, että oireet saattavat olla peräisin lähteistä juodusta vedestä, joka on saastunut eläinten raadoista. Nyt epäillään, että taustalla voi olla virusperäinen aiheuttaja, koska tartuntoja on niin laajalla alueella Kilpisjärvellä.

Lapin sairaanhoitopiiri kehottaa käsivarren alueen patikoijia, ja muita liikkuja, noudattamaan mahdollisimman hyvää henkilökohtaista hygieniaa sekä keittämään juomavettä vähintään kymmenen minuutin ajan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat