Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Digitaalinen HS Aamu on nyt ladattavissa: Työpoissaolojen määrä lisääntyy vapun jälkeen

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Vapun juhlintaa saattaa seurata masentava maanantai.
Vapun juhlintaa saattaa seurata masentava maanantai. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Fakta

Näin saat HS Aamun käyttöösi

Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Aamu sovelluksen sisällä.

HS Aamua voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/aamu.

Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.

Helsingin Sanomien digilehti kertoo aamun tärkeimmät uutiset. Painettu HS ei ilmesty tänään maanantaina.

HS Aamussa käsitellään tänään työpaikkojen sairauspoissaoloja. Terveystalon kirjanpidon mukaan poissaoloja on tavallista enemmän 2. toukokuuta.

”Kyllä juhlapyhät tietysti näkyvät poissaoloissa, vaikka harvemmin enää suoraan pyydetään saikkua krapulan takia”, sanoo työterveyden ylilääkäri Minna Pihlajamäki Terveystalosta. Hän arvelee, että alkoholipoliittinen linja työelämässä on muuttunut työpaikoilla eikä krapulalomaa enää uskalleta edes kysyä.

Helsingissä suurin puolue Kokoomus ajaa jälleen hintasäännellystä omistusasumisesta luopumista. Käytännössä Vihreät ratkaisevat hitaksen kohtalon. 1970-luvun lopussa luodun hitas-järjestelmän ideana on rakentaa Helsingin omistamille tonteille kohtuuhintaisia omistusasuntoja.

HS Aamu pureutuu myös lastenmusiikin murroskauteen. Lapset kuuntelevat, ja laulavat mukana, nyt yhä enemmän nuorisomusiikkia, kuten Cheekiä, Antti Tuiskua ja Sannia. Sopivatko niiden sanasto ja arvomaailma lasten korville?

Lapsia pohditaan myös kesälomia käsittelevässä jutussa. HS selvitti, millaista tarjontaa lapsille on alkukesäksi, kun useat vanhemmat ovat vielä töissä.

HS Aamussa voit myös testata, kuka Yhdysvaltain presidentinvaalien neljästä kärkiehdokkaasta on kanssasi eniten samaa mieltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat