Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdeksän Pyhäjoella mellakoinutta aktivistia vangittiin

Vangituista kaksi on ruotsalaisia, neljä belgialaisia ja kolme suomalaisia. Joukossa on sekä miehiä että naisia.

Kotimaa
 
Poliisi
Mellakoimaan ryhtyneet mielenosoittajat sytyttivät torstaina yhden poliisiauton sisätilat tuleen.
Mellakoimaan ryhtyneet mielenosoittajat sytyttivät torstaina yhden poliisiauton sisätilat tuleen. Kuva: Poliisi

Yhdeksän Hanhikiven ydinvoimalatyömaalla torstaina mieltään osoittanutta aktivistia on vangittu. Vangitsemiseen päädyttiin, koska tapahtumat kehittyivät torstaina väkivaltaisiksi.

Poliisin mukaan vangituista kaksi on ruotsalaisia, neljä belgialaisia ja kolme suomalaisia, ja heidän joukossaan on niin miehiä kuin naisia. Heidät vangittiin Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa sunnuntaina.

Poliisi otti torstaina kiinni noin 35 ihmistä sen jälkeen, kun Hanhikiven ydinvoimalatyömaalla järjestetty mielenosoitus muuttui väkivaltaiseksi. Sunnuntaihin asti pidätettynä oli vielä kymmenen aktivistia, joista yhdeksän vangittiin.

Torstaina mielenosoitusta valvomassa olleita poliiseja heitettiin muun muassa kivillä. Myös yhden poliisiauton sisätilat sytytettiin tuleen.

Estääkseen uudet rikokset ja häiriöt, poliisi poisti perjantaina kymmeniä aktivisteja Pyhäjoen Hanhikiveen rakennetusta leiristä.

Aktivistien jälkeensä jättämästä sotkusta on levitetty kuvia muun muassa yhteisöpalvelu Facebookissa.

Poliisin mukaan poistumiskäskyn saaneet saivat ottaa mukaansa vain henkilökohtaiset tavaransa. Kaikkien tavaroiden ja jätteiden kerääminen ja leiripaikan siivoaminen olisi poliisin mukaan vaatinut heiltä ainakin vuorokauden valvontaa, eikä sellaiseen ollut resursseja.

Ylikomisario Veijo Alavaikko kommentoi torstaisia tapahtumia Helsingin Sanomille perjantaina todeten, ettei tapahtumilla ollut mitään tekemistä ympäristöaktivismista, vaan poliisiin kohdistuneesta anarkismista.

”Kolmekymmentä vuotta on minulla poliisiuraa, ja en minä toista tällaista tapausta muista. Täällä on ollut aiemmin niin rauhallista, että tämä on täysin ennenkuulumaton ja täysin poikkeuksellinen ilmiö”, Alavaikko sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat