Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaverisynttärit seikkailupuistossa maksavat helposti päivän palkan

HS selvitti, mitä maksavat seitsemän vieraan kaverisynttärit pääkaupunkiseudun sisäseikkailupuistossa. Juhlista selviää parillasadalla, mutta teemasynttäreihin saa menemään jopa yli 600 euroa.

Kotimaa
 
HS vertaili lasten seikkailupuistosyntymäpäivien hintoja
HS vertaili lasten seikkailupuistosyntymäpäivien hintoja
HS selvitti, mitä maksaa seitsemän vieraan kaverisynttärit pääkaupunkiseudun sisäseikkailupuistossa.

Syntymäpäivä on lapselle iso juttu. Usein lapset haluavat juhlia ikävuosien karttumista myös päiväkoti- tai koulukavereidensa kanssa.

Aluksi kaverisynttärit järjestetään kotona, mutta jo yllättävän varhaisessa vaiheessa pullonpyöritys, ilmapallot ja onginta eivät enää tunnu tarjoavan riittävästi viihdykettä.

Pitää olla enemmän ja elämyksellisempää. Tai sitten taustalla on vanhempien toive päästä helpommalla.

Oli syy mikä tahansa, kaverisynttäreitä järjestetään paljon kodin ulkopuolella ja niistä on tullut kelpo bisnestä.

Mahdollisten juhlapaikkojen kirjo on laaja: on kiipeilykeskuksia, liikennepuistoja, trampoliinihalleja, teatterisynttäreitä ja keilailua. Megazonessa voi käydä lasersotaa, Heurekassa on tiedesynttäreitä. Kutsupaketteja tarjoavat myös esimerkiksi urheilupaikat, uimahallit ja elokuvateatterit.

Valinnanvaraa riittää, sillä markkinarako on ilmeinen. Joka vuosi lähes 900 000 suomalaista 1–14-vuotiasta lasta juhlii synttäreitään.

”Uskoisin, että nykyään järjestetään jopa enemmän syntymäpäiväjuhlia kodin ulkopuolella kuin kotona. Tämä pätee erityisesti 5–12-vuotiaisiin”, kertoo Huimalan toimitusjohtaja Kimmo Stude.

Sisäseikkailupuistoille kaverisynttärit ovat yksi toiminnan tukipilareista.

Pääkaupunkiseudulla kaverisynttäreitä järjestäviä sisäpuistoja ovat ainakin Huimala, Hoplop, Superpark, Leikkiluola ja Snadistadi.

”Puistossamme on synttäreitä varten seitsemän juhlahuonetta, ja syntymäpäiväjuhlat ovat yksi toimintamme kulmakivistä. Toukokuu on yksi parhaista synttärikuukausistamme, kun moni alkukesästä syntynyt haluaa järjestää synttärit etupainotteisesti, ennen kuin kesäloma koulusta alkaa”, kertoo Snadistadin toimitusjohtaja Tarmo Kirjonen.

Huimalan Studen mukaan puisto järjestää vuosittain noin kahdettuhannet lastensynttärit.

”Lauantaina Huimalassa vietti syntymäpäiväjuhliaan 27 lasta.”

Kaisa Rautaheimo / hs
Lapsia pomppulinnassa hupipuisto Snadistadissa Helsingissä kesällä 2014.
Lapsia pomppulinnassa hupipuisto Snadistadissa Helsingissä kesällä 2014.

Seikkailupuistossa järjestettävien syntymäpäivien suosion voi ymmärtää. Vanhemmat vapautuvat siivoamisesta ennen juhlia ja niiden jälkeen. Heidän ei myöskään tarvitse järjestää ohjelmaa, vaan vierailla on tuhansia neliöitä temmellystilaa.

Monet kodit eivät edes kokonsa puolesta sovellu lapsilauman leikkikentäksi.

Halpaa huvia juhlien ulkoistaminen ei kuitenkaan ole. Seikkailupuistot velottavat juhlijalta halvimmillaan parikymmentä euroa, mutta tarjolla on myös yli 60 euron paketteja.

Esimerkiksi seitsemän vieraan ja päivänsankarin juhlapäivä sisäpuistossa maksaa paristasadasta eurosta ylöspäin. Sen jälkeen hintahaarukkaa rajoittaa enää lompakon paksuus – teemasynttäreihin, joissa on ohjattua ohjelmaa, saa helposti uppoamaan jopa noin 600 euroa.

Se on kova summa. Tilastokeskuksen mukaan suomalaisten keskiansiot olivat viime vuonna noin 3 500 euroa kuukaudessa, joten kaverisynttärit maksavat helposti aikuisen parin päivän nettopalkan.

Puistoissa on kaupan myös kaikkea muuta pientä ylimääräistä, kuten nykyään yleistyneitä kotiinviemislahjoja. Silloin vieras saa lähtiessään mukaansa vaikkapa jojon tai jopa useiden kymppien hintaisen supersankariasun.

HS kokosi videolle vertailun kuuden pääkaupunkiseudun puiston syntymäpäiväpaketin hinnoista.

Katso video ja kerro, mikä on omasta mielestäsi sopiva hinta kaverisynttäreille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat