Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten Suomesta tuli lehdistönvapauden ykkösmaa?

Suomi on vapaan median kärkimaa maailmassa, Venäjän sijoitus on 148:s.

Kotimaa
 
Miten Suomesta tuli lehdistönvapauden ykkösmaa – ja miten sijoituksen voi menettää?
Miten Suomesta tuli lehdistönvapauden ykkösmaa – ja miten sijoituksen voi menettää?
Suomi on edelleen lehdistönvapauden kärkimaa koko maailmassa. Miten Suomesta tuli ykkösmaa? Entä miksi median vapaus kaventuu juuri nyt monessa Euroopan maassa? Miten sama kehitys uhkaa myös Suomea? Miksi Venäjä on vajonnut lehdistönvapaudessa sijalle 148 - ja miten suurvallan kehitys säteilee myös sen naapurimaihin? Keskustelussa mukana Hanne Aho, Journalistiliiton puheenjohtaja, Laura Kolbe, Euroopan historian professori, Jarmo Koponen, Viestintä ja kehitys -säätiön asiantuntija ja Polina Kopylova, suomalaisvenäläinen toimittaja. Tilaisuuden juontaa HS:n Jaakko Lyytinen.

Suomi on edelleen lehdistönvapauden kärkimaa, kertoo kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön indeksi. Siinä mitataan muun muassa toimittajien mahdollisuutta riippumattomaan työhön ja itsesensuuria.

Mutta miten Suomesta tuli ykkösmaa?

Lehdistönvapaudesta Suomessa ja naapurimaissa keskusteltiin tiistaina Sanomatalossa HS 360 -yleisötilaisuudessa. Keskustelijoina olivat Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho, Euroopan historian professori Laura Kolbe, Viestintä ja kehitys -säätiön asiantuntija Jarmo Koponen sekä suomalaisvenäläinen toimittaja Polina Kopylova.

Keskustelu on nähtävissä kokonaan tähän artikkeliin liittyvällä videolla.

Toimittajat ilman rajoja on kiinnittänyt huomiota siihen, että toimitustyöhön liittyvä pelon ilmapiiri on kiristynyt. Esimerkiksi Ruotsi putosi 8. sijalle, sillä maassa toimittajien saamat tappouhkaukset ovat lisääntyneet.

Suomen naapurimaista oma lukunsa on Venäjä, joka on 180 maan joukossa sijalla 148.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat