Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trevoc-syytteiden uusintakierros alkoi

Jari Aarnio vaatii hovioikeudessa tuomiota nurin, syyttäjä kovempaa rangaistusta.

Kotimaa
 
Videografiikka selittää Trevoc-jutun parissa minuutissa
Videografiikka selittää Trevoc-jutun parissa minuutissa
Seurantalaiteyhtiö Trevociin ja Jari Aarnioon liittyvä oikeudenkäynti on edennyt Helsingin hovioikeuteen.

Jari Aarnioon ja seurantalaiteyhtiö Trevociin liittyvien syytteiden käsittely alkoi maanantaina Helsingin hovioikeudessa.

Aarnio vaatii hovioikeutta kumoamaan Helsingin käräjäoikeuden tuomion, jolla hänet tuomittiin yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen muun muassa kahdesta törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Lisäksi hän menetti virkansa Helsingin huumepoliisin päällikkönä.

Syyttäjä vaatii Aarnion rangaistuksen koventamista.

Asian setvimiseen tarvitaan hovioikeudessa lähes yhtä monta päivää kuin käräjäoikeudessa. Hovioikeus on varannut jutulle 22 käsittelypäivää.

Osapuolten näkemykset ovat edelleen kaukana toisistaan. Olennaisin muutos on se, että Aarnio myöntää nyt valmistelleensa Helsingin poliisissa laitehankintoja Trevocista. Vielä käräjäoikeudessa hän kiisti valmistelun.

Kiistan ydin liittyykin nyt siihen, oliko Aarniolla päätösvaltaa Trevocissa. Silloin hän olisi ollut esteellinen valmistelemaan poliisin hankintoja samasta yhtiöstä.

Käräjäoikeus päätyi siihen, että Aarniolla oli päätösvaltaa Trevocissa. Se perustui oikeuden mukaan Aarnion määräysvallassa olleeseen 200 000 euron sijoitukseen, joka oli toteutettu näennäisillä yritysjärjestelyillä.

Myös Trevocin toimitusjohtaja Pasi Patama ja yhtiön toiminnassa mukana ollut suojelupoliisin mies vaativat syytteidensä hylkäämistä. He saivat lyhyet ehdolliset vankeudet avunannosta Aarnion virkarikoksiin.

Oikeuden mukaan rahoitusjärjestelyissä oli mukana rikollisjengi United Brotherhoodin (UB) silloinen keulahahmo Keijo Vilhunen. Vilhusen syytteet hylättiin, sillä hän ei oikeuden mukaan ollut tietoinen koko kuviosta. Syyttäjä tyytyi käräjäoikeuden päätökseen tältä osin.

Aarnio kiisti, että Trevocin rahoitusta olisi järjestetty Vilhusen kautta.

”Uskooko joku, että Aarnio olisi niin hullu, että hän laittaisi UB-pomon Trevocin rahoittajaksi?” Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kysyi hovioikeudessa.

Helsingin käräjäoikeudesta odotellaan parhaillaan päätöstä Aarnioon kohdistuvista huumesyytteistä. Syyttäjät vaativat Aarniolle yli 11 vuoden vankeusrangaistusta siitä, että hän olisi ollut mukana salakuljettamassa Suomeen noin tuhat kiloa hasista. Aarnio on kiistänyt syytteet jyrkästi.

Päätös tulee alkusyksystä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat