Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen Pankki kaavailee johtokunnan väliaikaista kasvattamista – kaksi paikkaa tulossa hakuun

Järjestelystä on määrä sopia pankkivaltuuston kokouksessa elokuussa.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Suomen Pankki sijaitsee Kruununhaassa Helsingissä.
Suomen Pankki sijaitsee Kruununhaassa Helsingissä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Suomen Pankki kaavailee HS:n tietojen mukaan johtokuntansa jäsenmäärän väliaikaista nostoa neljään ja kahden johtokunnan jäsenen paikan täyttöä samanaikaisesti.

Järjestelystä on määrä sopia pankkivaltuuston kokouksessa elokuussa, jolloin myös johtokunnan paikat laitetaan hakuun.

Asiasta on HS:n tietojen mukaan keskusteltu jo pankkivaltuuston työjaoston kokouksessa. Muodollista päätöstä ei kuitenkaan vielä ole tehty.

Syy kahden paikan samanaikaiseen täyttöön on koko kolmen hengen johtokunnan tyhjentyminen parin vuoden sisään.

Varapuheenjohtaja Pentti Hakkaraisen viisivuotiskausi päättyy jo vuoden 2017 tammikuun lopussa. Seppo Honkapohja eläköityy puolestaan vuoden 2017 lopussa.

Pääjohtaja Erkki Liikasen toinen seitsenvuotiskausi umpeutuu kesällä 2018.

Johtokunnan jäsenen paikantäyttö on iso ja vaativa mylly, joten samalla vaivalla voi valita kaksikin. Toinen valittavista olisi myös johtokunnan neljäs jäsen siihen asti, kunnes Honkapohja lähtee eläkepäiville.

Neljännestä johtokuntapaikasta luovuttiin, kun Sinikka Salo jäi eläkkeelle vuonna 2010.

Johtokunnan jäsen on yksi Suomen julkisen sektorin kovapalkkaisimpia virkoja. Suomen Pankki tarjoaa johtokunnan jäsenille myös huomattavat luontaisedut.

Hakkarainen on vasta 57-vuotias, mutta uutta viisivuotiskautta ei hän voi johtokunnasta enää hakea. Pääjohtajan virkaa Hakkarainen voi myöhemmin kuitenkin tavoitella.

Työjaoston jäseniä ovat pankkivaltuuston puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk), Pentti Oinonen (ps), Ben Zyskowic (kok) ja Jutta Urpilainen (sd).

Vanhanen aikoo myös jatkaa pankkivaltuuston johdossa, siitä huolimatta, että hän jättää keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajuuden heti puoluekokouksen jälkeen kesäkuussa.

Pankkivaltuuston sisältä painotetaan HS:lle, että neljännen jäsenen nimeämisessä kyse olisi vain väliaikaisjärjestelystä. Tosin pankin johdossa on ollut halua johtokunnan jäsenmäärän pysyvään kasvattamiseen.

Lain mukaan päätösvaltaisuus johdossa edellyttää kolmen jäsenen läsnäoloa. Matkojen ja sairauslomien aikana poissaolevia ovat tuuranneet osastopäälliköt ja neuvonantajat.

Pankkivaltuusto nimittää lain mukaan johtokunnan jäsenet, ja tasavallan presidentti pääjohtajan pankkivaltuuston esityksestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat