Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Auer ei vaadi poliisissa työskenteleviltä virkamiehiltä korvauksia tietojensa urkinnasta

Ensimmäiset urkintasyytteet käsitellään Lahdessa ensi viikolla

Kotimaa
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Anneli Auer
Anneli Auer Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Anneli Auer ei esitä korvausvaatimuksia eikä muitakaan vaatimuksia jutussa, jossa eri puolilla Suomea poliisilaitoksilla työskennelleitä henkilöitä syytetään hänen tietojensa urkinnasta.

Valtaosa syytetyistä on poliisimiehiä.

Auer ei myöskään osallistu tuleviin oikeudenkäynteihin itse tai asiamiehensä edustamana. Auer ilmoitti asian maanantaina tiedotteessa, jonka hän oli laatinut yhdessä asianajajansa Juha Mannerin kanssa.

Urkinta paljastui keväällä 2012 Nelosen uutisten tekemästä selvityksestä. Kymmenet poliisit olivat vuonna 2011 yrittäneet päästä katsomaan Auerin tietoja poliisin Patja-tietojärjestelmästä. Koska tiedot oli salattu, urkkijat eivät päässeet tutkimaan niitä, vaan teot jäivät yrityksiksi.

Lain mukaan virkamies saa käsitellä ihmisten tietoja vain, jos siihen on virkaan liittyvä syy.

Lakia tulkitaan niin, että virkamiehellä pitää olla jo kyselyä tehdessään virkaan kuuluva peruste kyselylle.

Asiakokonaisuudessa on nostettu syyte 55 virkamiestä vastaan virkavelvollisuuden rikkomisista. Syyttäjät ovat toimittaneet haastehakemukset useisiin eri käräjäoikeuksiin eri puolille Suomea.

Auerin tiedotteen mukaan hän on saanut tähän mennessä osan haastehakemuksista tiedokseen ja hänelle on varattu tilaisuus esittää vaatimuksensa asiassa.

Asia on ensimmäistä kertaa esillä Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa Lahdessa hieman yli viikon päästä.

Auerin mukaan hänen yksityisyytensä suojaan kohdistuneet loukkaukset ja poliisien virkavelvollisuuksiensa ja lain vastainen käyttäytyminen ovat periaatteessa vakavia asioita.

Valtion rahoja ja resursseja olisi hänen mielestään tullut kuitenkin käyttää asiayhteyteen kuuluneiden vakavampien tapahtumien rikostutkintaan ja koko prosessin puolueettomuuden tutkimiseen ja selvittämiseen.

Aueria syytettiin aviomiehensä murhasta. Hovioikeus vapautti hänet syytteestä helmikuussa 2015. Syyttäjät hakivat valituslupaa, mutta korkein oikeus ei myöntänyt sitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat