Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lännen Median selvitys: Vapaavuori ja Orpo voisivat voittaa Stubbin

Mahdollisista puheenjohtajaehdokkaista Stubb sai kuitenkin eniten henkilökohtaista kannatusta.

Kotimaa
 
HS
Jussi Helttunen
Petteri Orpo, Paula Risikko ja Alexander Stubb keskustelivat Kokoomuksen puheenjohtajapäivillä Hämeenlinnassa.
Petteri Orpo, Paula Risikko ja Alexander Stubb keskustelivat Kokoomuksen puheenjohtajapäivillä Hämeenlinnassa. Kuva: Jussi Helttunen

Kokoomuksen puheenjohtajapeli tiivistyy. Lännen Median tekemän selvityksen mukaan sekä Petteri Orpo että Jan Vapaavuori saattaisivat voittaa istuvan puheenjohtajan Alexander Stubbin puoluekokousäänestyksessä, jos puheenjohtaja valittaisiin nyt.

Lännen Median teettämään kyselyyn vastasi 722 kokoomusjärjestöjen ja -yhdistysten johtohenkilöä ympäri Suomen.

Kyselystä selvisi, että 55,7 prosenttia kokoomuksen vaikuttajista toivoisi Vapaavuoren voittoa, jos vastakkain olisivat Vapaavuori ja Stubb.

Jos vastakkain olisivat Orpo ja Stubb, Orpo saisi 54,9 prosenttia vastanneista.

Asetelman kireyttä kuvaa se, että mahdollisista puheenjohtajaehdokkaista Stubb saa eniten henkilökohtaista kannatusta. Kokoomusvaikuttajista 29,3 prosenttia pitää häntä ykkösenä. Jan Vapaavuori on lähes yhtä suosittu ja kolmantena tulee Orpo.

Stubb on selvityksen mukaan hyvin suosittu Uudellamaalla. Uudenmaan ja Helsingin ulkopuolella Stubb sai kokoomusvaikuttajilta 29 prosentin suoran tuen, kun Vapaavuori jäi 26 prosenttiin ja Orpo 25 prosenttiin.

Orpon kannatus tukeutuu Varsinais-Suomeen, josta hänet on valittu eduskuntaan. 40,6 prosenttia Varsinais-Suomen kokoomusvaikuttajista suosii Orpoa puheenjohtajaksi. Vapaavuori saa Helsingissä tätäkin isomman kannatuksen.

Pääkaupunkiseudun, muun Uudenmaan ja Varsinais-Suomen ulkopuolella Orpon kannatus laskee suhteessa kilpailijoihin. Stubb on tässä ykkönen 31 prosentin osuudella, Vapaavuori toisena 26 prosentilla ja Orpo kolmantena 22 prosentilla.

Kokoomus valitsee puheenjohtajan Lappeenrannassa kesäkuussa.

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä sanoo Lännen Medialle tuloksen vahvistavan, että kokoomuksen puheenjohtajuus on aidosti auki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat