Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi tutkii MV-lehdestä tehtyjä rikosilmoituksia – ilmoituksia jopa kymmeniä

MV-lehteen liittyviä rikosepäilyjä tutkitaan muun muassa rikosnimikkeillä kunnianloukkaus, törkeä kunnianloukkaus, rahankeräysrikos, rahapelirikos ja tekijänoikeusrikos.

Kotimaa
 
Maija Koivisto
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
MV-lehteen liittyviä rikosepäilyjä tutkitaan muun muassa kunnianloukkauksina.
MV-lehteen liittyviä rikosepäilyjä tutkitaan muun muassa kunnianloukkauksina. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Helsingin poliisi ja paikallispoliisit tutkivat yhteistyössä MV-lehdestä tehtyjä rikosilmoituksia. Poliisi myös tiivistää yhteistyötä syyttäjän kanssa kyseisen nettisivuston tutkintaan ja laillisuuden arviointiin liittyen.

MV-lehden epäillään julkaisseen paljon juttuja, joiden epäillään olevan perättömiä, vääristeltyjä tai tekijänoikeusrikkomuksen täyttäviä. Rikosilmoituksia sivustosta on tehty useita kymmeniä.

Poliisi arvioi yhteistyössä syyttäjän kanssa rikoksen tunnusmerkistön täyttymistä ja rikosoikeudellisia jatkotoimenpiteitä. Sivuston tutkiminen ja syytteessä olevien kuuleminen vaatii myös yhteistyötä muiden maiden viranomaisten kanssa.

Sivustoon liittyviä rikosepäilyjä tutkitaan muun muassa rikosnimikkeillä kunnianloukkaus, törkeä kunnianloukkaus, rahankeräysrikos, rahapelirikos ja tekijänoikeusrikos.

Sosialidemokraattisten Opiskelijoiden yleisluontoisesta tutkintapyynnöstä, jossa konkreettista tekoa tai laiminlyöntiä ei oltu nimitetty, ei ole aloitettu tutkintaa.

Poliisi kehottaa kyseisen sivuston rikoksen uhriksi joutuneita tekemään rikosilmoituksen oma kotipaikkakunnan poliisilaitokselle toukokuun aikana.

Rikosilmoitukset kootaan syyttäjän ja poliisin yhteistyössä yhdeksi kokonaisuudeksi.

Poliisi muistuttaa, että vihapuhe netissä täyttää helposti rikoksen tunnusmerkistön. Vihapuhe voi rikosnimikkeenä olla esimerkiksi kiihottaminen kansanryhmää kohtaan, kunnianloukkaus tai törkeä kunnianloukkaus.

Jos on epävarma täyttääkö jokin nettiartikkeli tai itseensä tai organisaatioonsa kohdistuva nettikirjoitus rikoksen tunnusmerkistön, kannattaa olla pikaisesti yhteydessä paikalliseen poliisiin tai Helsingin poliisilaitoksen nettipoliisiin, poliisi neuvoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat