Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi-kuva on nyt nuorten käsissä – ulkoministeriö luovutti Youtube-kanavansa Seksikkäälle Suklaalle ja muille tubettajille

Ulkoministeriö haluaa vaikuttaa mielikuviin Suomesta tubettajien avulla.

Kotimaa
 
Pertti Neuvonen
Seksikäs Suklaa ja bile-Suomi
Seksikäs Suklaa ja bile-Suomi
Lueyey Konssi eli Seksikäs Suklaa on yksi Suomen virallisista tubettajista. Hän uskoo Suomi-kuvan paranevan, jos maailmalla huomataan, kuinka hyvin Suomessa osataan juhlia. Toimittaja: Pertti Neuvonen, kuvaus ja leikkaus: Esa Syväkuru.
Tästä on kyse

Suomi-kuvaa vapain käsin

 Ulkoministeriön maakuvayksikön virallinen Youtube-kanava on nyt 11 nuoren suomalaisen tubettajan temmellyskenttä.

 Tubettamisella tarkoitetaan sisällön tuottamista Youtubeen.

 Nuorten tehtävänä on viedä Suomi-kuvaa maailmalle tavalla, jonka he itse katsovat parhaaksi.

 Kanava kattaa erilaisia aihealueita, ja tubettajat ovat sijoittuneet eri puolille Suomea.

 Somessa aiheelle on omistettu hashtag eli aihetunniste #proudtubeFIN

Suomen maakuva on nyt tubettajien hallussa. Ulkoministeriön maakuvayksikkö luovutti tänään virallisen Youtube-kanavansa 11 suomalaisen videobloggaajan haltuun. Tubettajat saavat esitellä Suomea kansainväliselle yleisölle juuri sellaisena, kuin he itse maansa kokevat.

Maakuvayksikön päällikön Petra Themanin mukaan Suomi-kuvan maailmalle vienti on kohdistettava nuoriin, sillä mielikuvat valtioista syntyvät nuoruusvuosina. Siksi hommaan valittiin joukko suomalaisia, joiden ikähaitari on 14–28 vuotta. He tuottavat kanavalle englanninkielisiä videoita ulkomaalaisten nuorten katsottaviksi.

Kyse ei ole lyhyestä projektista, vaan isosta muutoksesta tavassa viestiä muulle maailmalle. Kanava pysyy nyt nimitettyjen tubettajien hallinnassa ainakin vuoden 2017 huhtikuuhun asti. Ensi vuoden alussa katsotaan, jatketaanko samoilla tekijöillä.

Vaikka kyseessä on virallinen maakuvakanava, tubettajien tuottamaa sisältöä ei valvota. Se olisi Themanin mukaan idean väärinkäyttöä.

Aivan ilman murhetta ei yksikön johtaja silti pysty olemaan.

”Pelottaa ihan sairaasti”, naurahtaa Theman.

Tänään vietetään kansainvälistä lehdistövapauden päivää. Sananvapaus on kantava teema ulkoministeriön ideassa antaa kanava tubettajien haltuun.

Helsinkiläinen Roni Bäck, 22, eli RoniTheGamer pitää riippumattomuutta sisällön tuottamiseen hyvänä asiana sananvapauden kannalta.

”Sananvapautta pitää suomalaisena itsestäänselvyytenä”, sanoo Bäck.

”Monet eivät tiedä , että sananvapaus on erilainen ympäri maailman. Tämä on hyvä tilaisuus saada se tietoisuuteen.”

Tubettajat valikoituivat oppilaitosyhteistyön tuloksena. Laurea-ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijat kokosivat listan heidän ikäluokkaansa iskevistä sosiaalisen median kasvoista.

Irene Stachon / Lehtikuva
Ulkoministeriön tubettajat Roni Back (ylh. vas.), Lyueye Konssi, Roni Vartio, Helmi Matilda (alh. vas.), Selma Takala, Elina Pietarinen ja Salli Saimovaara asettuivat ryhmäkuvaan tiedotustilaisuudessa tiistaina.
Ulkoministeriön tubettajat Roni Back (ylh. vas.), Lyueye Konssi, Roni Vartio, Helmi Matilda (alh. vas.), Selma Takala, Elina Pietarinen ja Salli Saimovaara asettuivat ryhmäkuvaan tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Listalta valittiin kymmenen mahdollisimman erilaista videobloggaajaa tai muuten kiinnostavaa nuorta, jotka asuvat eri puolilla Suomea. Mukaan mahtuu niin lahtelainen bmx-pyöräilijä kuin luontoa rakastava kainuulainenkin. Muita aihealueita on kauneus, muoti, ruoka, elektroninen musiikki, käsityöt, parkour, erilaiset haasteet, videopelit ja pilailu.

Porukan nuorin on taiteilijanimellä Helmi Matilda esiintyvä 14-vuotias turkulainen. Hänen mielestään Suomi-kuva ulkomailla on liian suppea.

”Täällä on aina kylmä. Jääkarhut kulkevat kaduilla, ja me asutaan metsän keskellä”, hän kuvailee stereotypioita.

Helmi Matilda aikoo korjata Suomi-kuvaa tekemällä videoita kesästä, mutta myös jatkaa hänelle tuttujen aiheiden kuten askarteluvideoiden parissa.

Suomen viralliseen tubettaja-porukkaan kuuluvat myös Kainuun Taikaa, Rony Rex, BMXSalli, Seksikäs Suklaa & Dosdela, MrTuomo, Iivari, Virkkasin ja BySelma.

Suomen virallisen maakuvakanavan ensimmäinen video julkaistiin maanantaina 3.5.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat