Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Loppuviikolla lämpenee lisää – Etelä-Suomessa jopa 23 astetta voi ylittyä

Helsingissä meri viilentää, mutta lämpötila nousee yli 20 asteen. Yöpakkaset ovat yhä mahdollisia Keski- ja Etelä-Suomessa.

Kotimaa
 
Keskiviikon sää: aurinkoa ja lämpöä
Keskiviikon sää: aurinkoa ja lämpöä
Keskiviikkona kelpaa paistatella päivää terasseilla, sillä lämpötila voi nousta jopa yli 20 asteen. Yleisesti lämpöä on yli 15 astetta.

Sää on nyt keskimääräistä toukokuun säätä lämpimämpää, mutta ei tässä vielä kaikki: korkeapaine pysyy Suomen yllä, ja ilma lämpenee viikonlopuksi vielä aavistuksen lisää.

Viiden vuorokauden ennuste kertoo, että maan eteläosassa lämpötila nousee viikonloppuna 22–23 asteeseen, ehkä paikoitellen jopa sitäkin korkeammalle.

Aivan rannikolla meri tuo vielä viileyttä, ja Helsingissä lämpötila nousee noin 20 asteeseen.

Lappia lukuun ottamatta koko maassa päästään 15–20 asteeseen, Lapissakin 10–15 asteeseen.

”Edellisen kerran lämpötila meni yli 20 asteen viime syyskuussa, siis seitsemän kuukautta sitten”, HS:n meteorologi Ida-Reetta Virranjoki sanoo.

Tulossa on siis kaikin puolin kesäinen helatorstaiviikko, jolloin monet pitävät pitkät vapaat. Sunnuntain äitienpäiväksikin on luvassa aurinkoa.

Yleensä Helsingissä on tähän aikaan vuodesta 10–15 astetta lämmintä. Sään miellyttävyyttä lisää se, että nyt ei juuri tuule.

Lounaasta Suomeen tullut korkeapaine pysyy Suomen yllä vielä ensi viikon puolelle. Samantyyppistä säätä on koko Länsi-Euroopassa. Matalapaineet ovat Atlantilla ja vaikuttavat lähinnä Britannian säähän, joka onkin ollut epävakaista.

Kevätsään tyypillinen piirre eli kylmät yöt säilyvät, vaikka päivisin lämpötilat nousevat pariinkymmeneen asteeseen.

”Öisin saattaa olla pakkasia Keski- ja Etelä-Suomessakin”, Virranjoki sanoo muistutukseksi puutarhatöitä suunnitteleville.

Toinen varoitus koskee ruohikkopaloja: niistä varoitetaan nyt Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa. Kuivassa maaperässä palo leviää hetkessä alkuun päästyään.

Virranjoen mukaan ensi viikon puolivälissä sää saattaa muuttua epävakaisemmaksi.

Eija Kontio / Lehtikuva
Tulossa on kaikin puolin kesäinen helatorstaiviikko.
Tulossa on kaikin puolin kesäinen helatorstaiviikko.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat