Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Petteri Orpo haastaa kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin – Orpo: Puolueessa on jännitteitä

Sisäministeri Petteri Orpo päätti lopulta olla käytettävissä kokoomuksen puheenjohtajaksi. Puheenjohtaja valitaan Lappeenrannan puoluekokouksessa kesäkuussa.

Kotimaa
 
Orpo mukaan kokoomuksen puheenjohtajakisaan
Orpo mukaan kokoomuksen puheenjohtajakisaan
Sisäministeri Petteri Orpo piti keskiviikkona lehdistötilaisuuden, jossa hän kertoi aikovansa haastaa valtiovarainministeri Alexander Stubbin kokoomuksen puheenjohtajakisassa.

Sisäministeri Petteri Orpo päätti lopulta olla käytettävissä kokoomuksen puheenjohtajaksi. Poikkeuksellisella tavalla ministerikollega haastaa istuvan puheenjohtajan, Alexander Stubbin. Puheenjohtaja valitaan Lappeenrannan puoluekokouksessa kesäkuussa.

”Se että lähtee pyrkimään kokoomuksen puheenjohtajaksi ei ole pieni päätös. Se täytyy tarkkaan harkita omasta, puolueen ja hallituksen näkökulmasta”, hän perusteli pitkää pohdintaansa.

Orpo sanoi haluavansa puheenjohtajakampanjansa aikana käydä avointa keskustelua kokoomuksen tilasta. ”En ole tyytyväinen tilaan ja kannatukseen joka kokoomuksessa nyt on. Kokoomuksen kuuluu olla vahvempi ja sillä on edellytykset olla vahvempi. Vahvempi kokoomus olisi suomalaisten ja hallituksen etu”, hän sanoi.

Sen sijaan Harry Harkimo ei aio pyrkiä kokoomuksen johtoon. Hän kertoi keskiviikkoillan A-Studiossa, ettei lähde tavoittelemaan puheenjohtajan paikkaa, koska ”Orpo on paras vaihtoehto”. Jos Orpo ei olisi lähtenyt ehdolle, Harkimo olisi ollut valmis kisaan mukaan.

Orpon mukaan kokoomuksen sisällä on jännitteitä. ”En ole tyytyväinen kokoomuksen sisäiseen tilanteeseen, enkä kannatukseen. Kokoomuksen on oltava yhtenäinen joukkue.”

Kokoomuksessa on oltu tyytymättömiä siihen, että kokoomuslainen arvomaailma ei näy hallituksessa. Keskustan ajama maakuntahallinto ja paikallisen sopimisen liian hidas edistyminen ovat hajottaneet eduskuntaryhmää.

”Ryhmässä halutaan, että asioita tehdään eri tavoilla, kirkkaammin mielessä kokoomuslainen arvomaailma”, Orpo sanoi.

Hän aikoo kampanjansa aikana kertoa tarkemmin siitä miten hän haluaa kehittää kokoomusta ja mihin suuntaan hän Suomea veisi.

”Nyt kun lähestytään puoluekokousta, on hyvä hetki käydä keskustelua kokoomuksen linjasta.”

Stubb uskoo, että kampanjan aikana mahdolliset jännitteet tulevat esiin. Hän sanoi keskiviikkona, että hallitusneuvottelujen aikaan ei ollut vielä mitään jännitteitä. Sen jälkeen niitä on tullut, mutta Stubb ei yksilöinyt mitä ne ovat.

”Pitää pystyä parempaan ja oppia virheistä. Uskon, että kokoomus tulee huomattavasti vahvempana ulos tämän jälkeen”, Stubb sanoi ja lisäsi että Orpon kanssa hänellä ei ole jännitteitä. ”Molemmat ovat maltillisia keskustaoikeistolaisia kavereita.”

Orpon kampanjaa vetää ryhmätoveri Turusta, Anne-Mari Virolainen apunaan eduskunnasta viime keväänä pudonnut lappilainen Orpon kalakaveri Heikki Autto.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi keskiviikkona hallituksen sisällä sovitun, että kokoomuksen puheenjohtajakampanjointi ei saa vaikuttaa hallituksen työskentelyyn.

Markku Ulander / Lehtikuva
Sisäministeri Petteri Orpo sai onnentoivotukset puheenjohtajakisaan ryhmätoveri Harri Jaskarilta.
Sisäministeri Petteri Orpo sai onnentoivotukset puheenjohtajakisaan ryhmätoveri Harri Jaskarilta.
Stubb: "Orpon kanssa minulla ei ole ollut jännitteitä"
Stubb: "Orpon kanssa minulla ei ole ollut jännitteitä"
Valtiovarainministeri Alexander Stubb toivotti sisäministeri Petteri Orpon tervetulleeksi puolueen puheenjohtajakisaan. Kuvaus Terhi Liimu.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat