Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikä päivä helatorstai oikein on?

Kotimaa
 

Tänään on helatorstai, mutta mikä päivä se oikein on? Sana hela on useimmiten esillä yhteydessä arkun tai puukon helat eli metalliosat, ja sillä on myös merkitys holkkina tai hylsynä.

Oikeille jäljille johtaa helatorstain nimi takavuosina, kun se oli lauantaihin sijoitettu arkipyhä. Helatorstaita vietettiin vuosina 1973–1991 edellisen viikon lauantaina, ja päivän nimi oli Kristuksen taivaaseen astumisen päivä.

Nimi helatorstai juontunee ruotsinkielen pyhäpäivää tarkoittavasta sanasta helg. Sitä vietetään 40. päivänä pääsiäissunnuntain jälkeen, ja sen takia helatorstain ajankohta vaihtelee niin kuin pääsiäisenkin.

Raamatun mukaan Jeesus nousi haudasta pääsiäissunnuntaina, ja 40 päivää sen jälkeen eli helatorstaina hän nousi taivaaseen opetuslasten nähden.

Kevään seuraavaa kirkollista pyhää eli helluntaita vietetään runsaan viikon kuluttua, 50. päivänä pääsiäisestä. Helluntai on yksi kirkkovuoden suurista juhlista. Sitä vietetään sen muistoksi, että Pyhä henki vuodatettiin apostolien päälle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat