Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi aloitti kevyen liikenteen tehovalvonnan

Tarkoituksena on parantaa turvallisuutta suojateillä.

Kotimaa
 
Pekka Elomaa
Vanhempi konstaapeli Olli Haapanen mittasi kesäkuussa 2014 pyöräilijöiden nopeuksia Merikannontiellä perjantaina.
Vanhempi konstaapeli Olli Haapanen mittasi kesäkuussa 2014 pyöräilijöiden nopeuksia Merikannontiellä perjantaina. Kuva: Pekka Elomaa

Poliisi yrittää parantaa tehovalvonnallaan liikenneturvallisuutta etenkin suojateillä. Tehovalvonta alkoi maanantaina ja kestää sunnuntaihin asti.

Valvonta kohdistuu erityisesti jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja mopoilijoiden liikennekäyttäytymiseen mutta myös ajoneuvoihin. Valvonta painottuu risteysalueille.

”Kevyen liikenteen turvallisuuden täytyy olla jatkuvasti liikenneturvallisuustyön keskiössä. Tämä poliisin valvontajakso tähtääkin erityisesti kevyen liikenteen onnettomuuksien ennalta ehkäisemiseen”, poliisitarkastaja Timo Ajaste toteaa Poliisihallituksen tiedotteessa.

Poliisihallituksen mukaan tehovalvonta järjestetään porrastetusti eri päivinä eri poliisilaitosten alueella paikallisten analyysien perusteella.

Viime vuonna tieliikenteessä loukkaantui noin 800 pyöräilijää, 630 mopoilijaa ja 460 jalankulkijaa. Mopoturmissa kehitys on viime vuosina ollut myönteisempää kuin polkupyöräililijöiden ja jalankulkijoiden onnettomuuksissa.

Jalankulkijoiden ja polkupyöräilijöiden turmien tyypillinen tapahtuma-aika sijoittuu Poliisihallituksen mukaan arkipäivien työmatka- ja koululiikenteeseen kello 7–9 ja 15–18. Eniten onnettomuuksia tapahtuu perjantaisin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat