Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miljoona suomalaista yritetään saada liikkeelle tiistaina – tavoitteena ohittaa suosiossa ravintolapäivä

Unelmien liikuntapäivän tarkoitus on saada liikkeelle niitäkin, jotka eivät vielä liiku. Uusia lajeja voi kokeilla ilman, että niihin pitäisi sitoutua.

Kotimaa
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Helsingin Töölönlahdella oli mukava lenkkeilysää heinäkuussa 2010.
Helsingin Töölönlahdella oli mukava lenkkeilysää heinäkuussa 2010. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Ensi tiistaina vietetään Unelmien liikuntapäivää, jonka tavoite on saada miljoona suomalaista liikkumaan. Päivästä yritetään saada suositumpi pop up -tapahtuma kuin ravintolapäivä, jota on vietetty jo useita kertoja.

Päivän tarkoitus on saada liikkeelle niitäkin, jotka eivät vielä liiku. Uusia lajeja voi kokeilla ilman, että niihin pitäisi sitoutua. Takana on Maailman terveysjärjestön WHO:n teemapäivä Move for Health.

Liikuntapäivässä on mukana monta terveys-, liikunta- ja urheilujärjestöä, mutta varsinaisen työn tekevät vapaaehtoiset järjestäjät.

Päivää puuhaa kolmen suuren eli Aivoliiton, Diabetesliiton ja Sydänliiton yhteiset Yksi elämä -talkoot, joiden tavoite on edistää ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Talkoojärjestöjä yhdistää muun muassa se, että samat elintapoihin liittyvät piirteet kuten liikunnan puute altistavat suomalaisia sairastumaan niin diabeteksen, sydäntautiin kuin aivoverenkierron häiriöihin.

Tiistaina vietetään myös kansainvälistä aivoverenkiertohäiriöiden päivää. Sellaisen voi aiheuttaa korkea verenpaine, jota taas voi alentaa liikunnalla kuten kävelemällä.

Liikuntapäivään on ilmoitettu jo 1 600 tapahtumaa. Osa niistä on ryhmien kuten päiväkotien tai koululuokkien omia, osa taas on avoinna kaikille.

Mukaan voi lähteä esimerkiksi aarrejahtiin Tampereen Keskustorilla, lasten ja vanhempien seikkailuradalle Espoon Olarin pururadalle, hyvän mielen metsäkävelylle Helsingin Keskuspuistossa tai citysuunnistukseen Helsingin Kasarmitorilla.

Osa taas on vetoomuksia kuten Folkhälsanin pyyntö kävellä, juosta tai pyöräillä töihin tiistaina. Helsingin polkupyöräilijät kannustaa pyöräilemään töihin tarjoamalla työmatkapyöräilijöille aamupalaa Suvilahdessa

Myös moni uimahalli ja kuntosali tarjoaa edullista tai peräti ilmaista liikuntaa.

Teema jatkuu unelmien liikuntapäivän jälkeenkin. Syyskuusta on tulossa liikkumisen unelmakuukausi, ja koko ensi vuodesta liikkumisen unelmavuosi Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan merkeissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat