Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Delfiinit yhä altaassaan – sisäpuisto Superparkin rakentamiseen ei vielä päästä Särkänniemessä

Neljälle delfiinille ei ole vielä löytynyt uutta riittävän hyvää sijoituspaikkaa.

Kotimaa
 
Jani Koskinen / Lehtikuva
Delfinaario Tampereen Särkänniemellä.
Delfinaario Tampereen Särkänniemellä. Kuva: Jani Koskinen / Lehtikuva

Tampere

Särkänniemen neljä delfiiniä elelevät edelleen altaassaan Tampereella, sillä niille ei ole vielä löytynyt uutta sijoituspaikkaa. Särkänniemi jatkaa työtä sen löytämiseksi.

Särkänniemi ei kuitenkaan halua toistaiseksi kommentoida eläinten mahdollisia tulevaisuuden asuinpaikkoja.

”Ei ole mitään uutta kerrottavaa, mutta toivon mukaan päästään kertomaan vielä nopeastikin”, sanoo toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

”Asiat ovat vielä kesken.”

Delfiinien myöhästynyt siirto tarkoittaa myös sitä, että delfinaariorakennukseen suunniteltua sisäaktiviteettipuistoa ei todennäköisesti saada valmiiksi vielä täksi kesäksi. Sen rakentamiseen menisi vähintään muutamia kuukausia eikä rakennustöihin siis varsinaisesti päästä, ennen kuin eläimet on saatu altaasta muualle.

”Siitä on erilaisia arvioita, todennäköisesti siinä menee pari kolme kuukautta joka tapauksessa”, Seppälä sanoo puiston rakentamisaikataulusta.

Jo aiemmin Särkänniemi on kertonut, että hanke on viivästynyt, koska kärkeen on pantu eläinten hyvinvointi. Erilaisia vaihtoehtoja on ollut sen mukaan tarjolla, mutta ne eivät ole olleet eläinten kannalta tyydyttäviä.

Delfinaarion lopettamisesta kerrottiin jo lokakuussa. Alunperin siirron suunniteltiin tapahtuvan niin, että sisäaktiviteettipuisto Superpark olisi voinut viettää avajaisiaan kesäkuun alussa, mikä siis nyt ei näytä kovin todennäköiseltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat