Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katainen: EU ja OECD kaavailevat yhteistä kotoutusapua maahanmuuttajille – Suomellekin käyttöä

EU-komissaari Jyrki Katainen sanoo olevansa huolestunut maahanmuuttajien syrjäytymisuhasta.

Kotimaa
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen politiikan toimittajien vieraana Helsingissä maanantaina.
EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen politiikan toimittajien vieraana Helsingissä maanantaina. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Euroopan unioni ja teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD aikovat ryhtyä yhteistyössä tarjoamaan EU:n jäsenmaille maahanmuuttajien räätälöityä kotoutusapua.

EU-komissaari Jyrki Kataisen mukaan komission linjaus asiasta julkistetaan muutaman viikon sisällä. Katainen kertoo olleensa itse aloitteellinen hankkeessa.

Katainen uskoo, että räätälöidystä avusta olisi hyötyä Suomellekin.

”Olen esittänyt työllisyydestä ja kotoutuksesta vastaavalle komissaarille, Marianne Thyssenille ja OECD:n pääsihteerille, Angel Gurríalle, että voisimme harkita yhteistä ’task forcea’, toimielintä auttamaan kotoutuksessa jäsenmaita, jotka haluavat siihen apua.”

”Tämä toimielin pystyisi räätälöimään Suomellekin ohjelmaan, jolla nykyisiä kotoutusresursseja voitaisiin käyttää nykyistä paremmin”, Katainen sanoi maanantaina politiikan toimittajien tilaisuudessa.

Katainen muistuttaa, että maailma on pullollaan huonoja kotoutuskäytäntöjä, mutta pullollaan myös hyviä käytäntöjä. ”OECD:llä on jo 40 vuoden tietopohja maahanmuutosta ja kotoutustoimenpiteistä. Siksi OECD:n käytännöistä voisi olla apua ja EU-komissio voisi toimia tässä tukena.”

Kataisen mukaan EU voisi tukea räätälöityä kotoutusta mahdollisesti EU:n sosiaalirahastosta.

Katainen sanoo olevansa huolestunut maahanmuuttajien syrjäytymisuhasta.

”Suomeen tulee nyt enemmän maahanmuuttajia kuin aiemmin. Varmasti jokaisen mielestä on tärkeätä, että he integroituisivat mahdollisimman nopeasti, pääsevät joko töihin tai opiskelemaan. Jos maahanmuuttajalla ei ole mahdollista integroitua yhteiskuntaan, riski jäädä yhteiskunnan ulkopuolelle on vielä suurempi kuin kantasuomalaisilla.”

Katainen korostaa, että yritysten ja kansalaisyhteiskunnan rooli on kotoutuksessa myös äärimmäisen tärkeää.

”Se, kuinka hyvin maahanmuuttaja juurtuu uusiin olosuhteisiin, on myös toisista ihmisistä kiinni. Toivoisin, että pieni maa, kuten Suomi voisi olla tässä näppärä; sen sijaan, että pistetään maahanmuuttajat jonkin hallinnon osaksi kulkemaan jotain putkea pitkin.”

EU-komissiolta on Kataisen mukaan tulossa tiedonanto kotoutuksesta ja integroinnista kesäkuun alkuun mennessä.

Katainen ei halunnut kommentoida kokoomuksen tilannetta tai puoluejohtajakisaa maanantaina millään tavalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat