Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko kokoomukselta suunta hukassa – puolueen vaikuttajat vastaavat Matti Apusen kritiikkiin

Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen kirjoitti HS:n kolumnissa tiistaina kirpeästi, että ”kokoomus etsii pelastajaa, vaikka oikeasti puolue tarvitsisi uuden päämäärän.”

Kotimaa
 
Rio Gandara / HS
Elina Lepomäki
Elina Lepomäki Kuva: Rio Gandara / HS

Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) johtaja Matti Apunen kirjoitti HS:n kolumnissa tiistaina kirpeästi, että ”kokoomus etsii pelastajaa, vaikka oikeasti puolue tarvitsisi uuden päämäärän.”

Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok) sanoo jakavansa Apusen ajatukset.

”Selkeä maali puolueelta puuttuu. Siksi olen itsekin lähtenyt puheenjohtajuutta tavoittelemaan. Ei tässä mistään yksittäisistä asioista kyse ole, vaan siitä, mitä varten puolueet ovat olemassa.”

”Puoluejohtajan vaihdos ei ole tietysti itseisarvo. Linjaa pitää nimenomaan kirkastaa, ja sen eteenpäin viennissä puheenjohtajalla on keskeinen tehtävä”, Lepomäki korostaa.

Alexander Stubbin (kok) kampanjaveturi Kai Mykkänen (kok) ei näe päämäärän kadonneen.

Vesa Moilanen / Lehtikuva
Kai Mykkänen
Kai Mykkänen

Mykkäsen mukaan puoluejohtajakisassa kyse on persoonallisuusvaalista, ei linjavalinnasta.

”En allekirjoita väittämää, että päämäärä puuttuisi. Siitä ei ainakaan voi Stubbia syyttää. Enemmänkin nyt kamppaillaan kotimaista turvallisuutta ja kansainvälistä, vähän uudenlaista poliittista kulttuuria edustavan persoonan välillä.”

”Osalle Alexin tyyli on ollut ehkä liian erilainen, liian moderni. Mutta jos joku eturivin poliitikoista saa meidät nousemaan korkeammalle kukkulalle ja katsomaan vähän pidemmälle, uskomaan muutokseen ja olemaan luova, se on Alex ”, Mykkänen korostaa.

Petteri Orpon (kok) kampanjapäällikkö, kansanedustaja Anne-Mari Virolainen (kok) ei Apusen viestiä liioin allekirjoita.

Vesa Moilanen / Lehtikuva
Anne-Mari Virolainen
Anne-Mari Virolainen

”Ei meiltä päämäärä puutu. Ymmärrän kuitenkin moitteen siitä, että viestintämme ei ole ollut sitä, mitä sen olisi pitänyt olla.”

Virolaisen mukaan puolueen pitää puhutella nykyistä paremmin työtätekeviä ihmisiä.

”Me haluamme puhutella työtätekevää porukkaa, ihan samanlaisia ihmisiä, joita Orpo ja minä itsekin olemme. Orpo on opettajien lapsi, minä olen poliisin ja pankkivirkailijan lapsi. Olemme opiskelleet kovin ja tehneet paljon työtä”, Virolainen tiivistää.

Kuntaliiton toimitusjohtajan Jari Koskisenkin (kok) mielestä päämäärä on puolueella kohdallaan.

Rio Gandara / HS
Jari Koskinen
Jari Koskinen

”Ei kokoomuksen fokus ole hukassa. Kokoomusväki liputtaa yhä terveen talouden, rakenteiden uudistuksen ja uusien ratkaisujen puolesta.”

”Asioiden eteenpäin vieminen ei ole vaan kenellekään helppoa nykyisessä ilmapiirissä. Vaikka muutos näyttäisi kuinka tarvittavalta, aina joku ampuu yrityksen alas”, Koskinen sanoo.

”Muutosvastarinta on nyt niin kova, että mitään ei voi tehdä”, hän jatkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat