Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisiasemien lakkautuslista kutistui neljänneksellä – ”Emme sittenkään jää turvallisuuspaitsioon”

Sisäministeriö esittää 12 poliisiaseman lakkauttamista. Aiemmin lakkautuslistalla oli 16 poliisiasemaa.

Kotimaa
 
Lauri Rotko
Sisäministeriö esittää muun muassa Mäntsälän poliisiaseman lakkauttamista.
Sisäministeriö esittää muun muassa Mäntsälän poliisiaseman lakkauttamista. Kuva: Lauri Rotko

Sisäministeriö aikoo lakkauttaa pienistä kunnista kaikkiaan 12 poliisiasemaa. Määrä on neljänneksen pienempi kuin Poliisihallitus on aiemmin esittänyt.

Toiminta voi ministeriön aikeiden mukaan siten jatkua Mänttä-Vilppulan, Ilomantsin, Juvan ja Outokummun poliisiasemilla, jotka olivat aikaisemmin lakkautusuhan alla.

Sisäministeriön poliisiosaston johtavan asiantuntijan Ari-Pekka Dagin mukaan merkittävä syy näiden poliisiasemien säilyttämiseen on se, että muuten välimatkat olisivat kasvaneet huomattavan suuriksi.

”Lähimmälle poliisiasemalle olisi voinut silloin olla matkaa toista tuntia”, Dag sanoo.

Sisäministeriö esitti keskiviikkona alueellistamisen koordinaatioryhmälle Mäntsälän, Hangon, Euran, Huittisten, Kaarinan, Parikkalan, Lempäälän, Ylöjärven, Mäntyharjun, Siilinjärven, Haukiputaan ja Limingan poliisiasemien lakkauttamista.

Ministeriön lakkautusesitys todennäköisesti myös toteutuu, sillä alueellistamisen koordinaatioryhmä puolsi sitä kokouksessaan.

Lopullisen päätöksen lakkauttamisista tekee lähiaikoina sisäministeri Petteri Orpo (kok).

Poliisiasemat on määrä lakkauttaa mahdollisimman pian vuokrasopimusten irtisanomisaikojen puitteissa. Tarkoituksena on säästää toimitilakuluissa, jotta poliisi voisi säilyttää työntekijöiden määrän mahdollisimman suurena.

Sisäministeriö esittää myös Töölön Kisahallin putkan ja eräiden muiden poliisin toimitilojen lakkauttamista Helsingissä. Helsingin poliisi toivoo voivansa keskittää kaikki putkatilat Pasilaan, mutta selvitykset sopivista tiloista ovat vielä kesken.

Helsingin apulaispoliisipäällikön Ilkka Koskimäen mukaan asiaan liittyy vielä paljon epävarmuutta.

”Joka tapauksessa putkan on oltava vielä ainakin ensi vuoden Töölössä. Varmaan kestää vielä pitkään ennen kuin voimme tehdä johtopäätöksiä”, Koskimäki arvelee.

Moni lakkautuslistan kunnista on vastustanut jyrkästi poliisiasemien sulkemista alueeltaan. Kuntia on huolettanut paitsi poliisipalveluiden etääntyminen myös turvallisuuden mahdollinen heikkeneminen.

Sen sijaan Ilomantsin kunnanjohtaja Markku Lappalainen on tyytyväinen, ettei poliisiasema näytä sittenkään poistuvan Suomen itäisimmästä kunnasta. Hän ei kuitenkaan uskalla pitää sitä aivan varmana asiana ennen ministerin lopullista päätöstä.

”Nyt näyttää siltä, että emme sittenkään jää turvallisuuspaitsioon”, Lappalainen sanoo.

Jos kunta olisi menettänyt poliisiaseman alueeltaan, niin lähimpään poliisin toimipisteeseen olisi ollut sen jälkeen 80 kilometriä. Se olisi voinut lisätä rikollisuutta kunnassa, Lappalainen kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat