Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Emojeista tulee ehkä tasa-arvoisia – Google esitteli naisemojit

Jos ehdotus menee läpi, puhelimiin saadaan myös bisnesnaisen emoji.

Kotimaa
 
Kriitikoiden mukaan nykyinen emojivalikoima antaa naishahmoista melko vanhanaikaisen ja kapean kuvan.
Kriitikoiden mukaan nykyinen emojivalikoima antaa naishahmoista melko vanhanaikaisen ja kapean kuvan.

Puhelimista saattaa jo pian löytyä naismuusikon, -maanviljelijän ja -lääkärin ja sairaanhoitajan emojit. Googlen edustajat esittelivät tiistaina 13 uutta emojia, joiden pitäisi tehdä viestimisestä entistä tasa-arvoisempaa.

Emojien yksipuolisuudesta on keskusteltu kevään aikana paljon. Kriitikoiden mukaan nykyinen emojivalikoima antaa naishahmoista melko vanhanaikaisen ja kapean kuvan. Tarjolla on muun muassa tanssija, prinsessa sekä lakatut kynnet ja punaiset huulet.

Brittilehti Guardianin mukaan nyt ehdotetuissa uusissa emojeissa olisi eri ammatteja edustavia naishahmoja. Muusikon, maanviljelijän ja hoitoalan naisemojien lisäksi Google ehdottaa naisemojeja, jotka kuvaisivat työntekijöitä opetusalalla, teollisuustyössä, bisneksessä, teknologiassa ja ruokapalveluissa.

Uusia emojeja ehdottanut tiimi toivoo, että ne tulisivat käyttöön nopeasti.

”Katsoopa minne vain, naiset saavat enemmän näkyvyyttä ja tunnustusta kuin koskaan ennen. Eikö olisi jo aika, että myös emojit heijastaisivat todellisuutta, jossa naiset ovat tärkeissä rooleissa kaikilla elämänaloilla ja kaikissa ammateissa”, tiimi perusteli ehdotustaan.

Uudet emojit esiteltiin emojien koodeja hallinnoivalle Unicode Consortiumille, jonka tekninen komitea kokoontuu elokuussa.

Emojipedian perustaja Jeremy Burge, joka on myös Unicode Consortiumin emojikomitean jäsen, kannatti ehdotusta uusista naisemojeista. Guardianin mukaan hän piti ehdotusta sekä hyvin perusteltuna että ”koodausnäkökulmasta käytännöllisenä”.

Hänen mukaansa uudet emojit voisivat tulla puhelimiin jo tänä vuonna, jos ne päätetään ottaa käyttöön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat