Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaisten Saarakkala: ”Ei nelosolutta maitokauppaan”

Alkon hallintoneuvoston puheenjohtaja, Vesa-Matti Saarakkala ei halua nelosolutta maitokauppoihin. Keskustan kanta on pehmenemässä.

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Vesa-Matti Saarakkala
Vesa-Matti Saarakkala Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Alkon hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps) sanoo, että keskustan eduskuntaryhmä ratkaisee, minkälaisena alkoholilainsäädännön uudistus lopulta toteutuu.

Saarakkala sanoo HS:lle olevansa huolissaan siitä, että nelosolut saatetaan vapauttaa Alkon myymälöistä maitokauppoihin. Saarakkalan mukaan oluen tuonti kauppoihin lisäisi alkoholihaittoja.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen arvioi Ilta-Sanomissa, että keskusta voisi harkita nelosoluen vapauttamista maitokauppoihin, jos sillä voidaan vähentää Viron tuontia.

”Nyt julkisuudessakin esille on noussut vaihtoehto, että osa vahvoista oluista vapautettaisiin myyntiin Alkon ulkopuolelle eli myyntipisteiden määrää laajennettaisiin nykyisestä noin 350:stä yli 5 000:een. Näin tehtäisiin, vaikka esimerkiksi vahvan oluen tuonti Virosta on muun muassa tullin uusien valvontakäytäntöjen seurauksena vähentynyt viime vuosina”, Saarakkala toteaa tiedotteessaan.

Saarakkalan mukaan nelosoluen vapautus merkitsisi myös sitä, että keskustan eduskuntaryhmä kävelisi ministerinsä yli.

”Keskusta voisi halutessaan pitää kiinni perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk) helmikuisesta pohjaesityksestä, että Alkon monopoliasemaa, joka on keskeinen elementti alkoholihaittojen ehkäisemisessä, ei muuteta”, Saarakkala evästää.

Saarakkalan mukaan alkoholilainsäädäntöön pitäisi tehdä vain tasapainoisia muutoksia. Saarakkala väläyttää jopa alkoholilainsäädännön uudistustyön pysäyttämistä kokonaan.

”Mikäli nämä muutokset eivät sitten jostakin kumman syystä kelpaisi perussuomalaisille ja kokoomukselle, voisi keskustan eduskuntaryhmä pysäyttää lainvalmistelun ja pitää alkoholilainsäädännön nykyisellään”, Saarakkala sanoo.

Keskusta pui tänään torstaina eduskuntaryhmässään kantaansa alkoholilainsäädännön kokonaisuudistukseksi.

Keskustan ryhmä on ollut hyvin jakautunut kannoissaan, mutta linjaeroja on myös muissa puolueissa. Saarakkala myöntää olevansa omassa ryhmässään vähemmistössä.

Neuvottelulähteistä kerrotaan, että keskusteluissa lainsäädännön kokonaisuudistuksesta on edistytty ja lähennetty, mutta työ on yhä kesken.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat