Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pron ja hallituksen kiista jatkuu

Ammattiliitto Pro on uhannut kaataa kilpailukykysopimuksen, jos hallitus ei peräänny joiltakin osin työllisyysesityksistään.

Kotimaa
 

Ammattiliitto Pron ja oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps) tapaaminen torstaina ei tuonut ratkaisua kiistaan, joka uhkaa kilpailukykysopimuksen syntymistä toukokuun lopussa.

Ammattiliitto Pro on uhannut kaataa sopimuksen, jos hallitus ei peräänny joiltakin osin työllisyysesityksistään. Pron mukaan ongelmia ovat työnäyte ja velvoite ottaa vastaan työtä alle työttömyysturvan tason.

Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kuvailee Pron lähettämässä tiedotteessa työministerin tapaamista rakentavaksi, mutta odottaa konkreettisia linjauksia.

Lindström sanoi Twitterissä, että keskustelu työttömien työnäytteestä ja työttömyysturvasta Malisen kanssa oli rakentavaa.

”Heidän perustellut huolet otetaan huomioon valmistelussa”, Lindström sanoi.

Pron tiedotteen mukaan Pron edustajat esittelivät tänään ministerille ”lukuisia” hallituksen työllisyyspakettiin sisältyviä ongelmia ja uhkia. Pron mukaan esitykset vauhdittavat halpatyömarkkinoiden syntymistä Suomeen ja siirtävät yrittäjäriskiä omistajilta palkansaajille.

Pro pelkää, että työnäytettä käytetään keinona hyödyntää työttömien ilmaista työvoimaa väärin motiivein. Työnantajalla ei välttämättä ole aikomustakaan harkita työnäytteen antajan palkkaamista, vaan ottaa uusi työnäytteen antaja edellisen tilalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat