Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulli paljasti suomalaisten huumekaupan netissä – sadat ihmiset tilanneet huumeita

Tullin mukaan kahden miehen Kiinasta tilaamista ja välittämistä muuntohuumeista olisi saanut yhteensä 73 000 käyttöannosta.

Kotimaa
 
Tulli
Tulli epäilee kahden miehen levittäneen alfa-pvp-huumetta sadoille ihmisille. Viranomaiset takavarikoivat yhteensä lähes 1,5 kiloa alfa-pvp:tä.
Tulli epäilee kahden miehen levittäneen alfa-pvp-huumetta sadoille ihmisille. Viranomaiset takavarikoivat yhteensä lähes 1,5 kiloa alfa-pvp:tä. Kuva: Tulli

Tulli epäilee kahden 34- ja 35-vuotiaan miehen tilanneen Kiinasta huomattavan määrän erittäin vaaralliseksi luokiteltavaa alfa-pvp-huumausainetta ja myyneen sitä netin kautta yhteensä sadoille suomalaisille vuosina 2015–2016.

35-vuotias uusmaalaismies on tullin käsityksen mukaan huumevyyhdin päätekijä.

Tulli on takavarikoinut lähes 1,5 kiloa alfa-pvp:tä. Se on pitoisuudeltaan 95–100-prosenttista eli erittäin vahvaa. Samanlaista vahvaa alfa-pvp:tä on tullin mukaan päätynyt levitykseen satoja grammoja.

Takavarikoidun ja välitetyn huumausaineen yhteenlasketusta määrästä olisi saatu 73 000 käyttöannosta. Niiden katukauppa-arvo on yli 600 000 euroa.

Alfa-pvp on amfetamiinijohdannainen muuntohuume.

Huumausaineet on toimitettu alun perin Suomeen postilähetyksinä Kiinasta. Viranomaisten takavarikoimat lähetykset oli osoitettu syrjäisille seuduille sellaisille ihmisille, joilla ei ollut mitään tekemistä huumeiden kanssa.

34- ja 35-vuotiaiden miesten epäillään tehneen huumekauppaa anonyymeinä internetin Tor-verkossa suomenkielisellä Silkkitie-foorumilla.

Tulli
Alfa-pvp on amfetamiinijohdannainen muuntohuume.
Alfa-pvp on amfetamiinijohdannainen muuntohuume.

Tullin mukaan he levittivät huumeita postin välityksellä sadoille ihmisille, joita ei ole ainakaan vielä tunnistettu. Ostajat ovat maksaneet huumeita ainakin osassa tapauksista digitaalisella Bitcoin-rahalla.

Postilähetysten lisäksi huumeita on tullin mukaan toimitettu ostajille myös käyttämällä kätköpaikkoja maastossa ja rakennuksissa.

”Internetin välityksellä on mahdollista tehdä huumekauppaa niin, etteivät ostajat ja myyjät tunne toisiaan. Silloin on mahdollista, että huumeita päätyy täysin kokemattomille käyttäjille. Ostaja voi olla aivan kuka tahansa. Se vähän huolestuttaa”, sanoo tulliylitarkastaja Petri Kivelä.

Hän arvelee, että tämäntyyppinen huumekauppa yleistyy tulevaisuudessa.

”Ostajat ja myyjät löytävät sillä tavalla toisensa helpommin. Huumausaineita on mahdollista myydä laajalle alueelle nopeasti. Sitä voi tehdä lähes kuka tahansa ilman, että on aikaisempia kontakteja”, Kivelä kertoo.

Tullin mukaan huumekaupasta epäillyt 34- ja 35-vuotiaat miehet ovat ”suhteellisen tavallista ja normaalia elämää eläviä ihmisiä”, joilla ei ole ainakaan mittavaa rikoshistoriaa.

35-vuotias pääepäilty on työskennellyt kiinteistönhuoltoalalla. Tulli takavarikoi hänen työpaikaltaan huumausaineita, pakkaus- ja postitustarvikkeita sekä huumeiden käyttövälineitä.

Tulli
Takavarikoidun ja välitetyn huumausaineen yhteenlasketusta määrästä olisi saatu 73 000 käyttöannosta.
Takavarikoidun ja välitetyn huumausaineen yhteenlasketusta määrästä olisi saatu 73 000 käyttöannosta.

Tulli epäilee 35-vuotiasta miestä kaikkiaan viidestä törkeästä huumausainerikoksesta. 34-vuotiaan miehen epäillään osallistuneen kahden takavarikoidun huume-erän maahantuontiin ja huumeiden välittämiseen.

Tulli on saanut esitutkinnan keskeisiltä osiltaan valmiiksi ja toimittanut sen syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat