Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolarin vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja irtisanottiin – ”Minulle ilmoitettiin, että olen sopimaton tehtävään”

Apulaisjohtaja Jari Sillantie epäilee, että potkujen todellinen syy on keskuksen ongelmien puinti julkisuudessa. Turvapaikanhakijat ovat syyttäneet keskuksen apulaisjohtajaa rasistisesta kohtelusta, jota kuitenkaan ei ole Sillantien tai SPR:n mukaan tapahtunut.

Kotimaa
 
Kuvakaappaus Migrant Tales -blogista.
Kuvakaappaus Migrant Tales -blogista.

Kolarin vastaanottokeskuksen apulaisjohtajana toiminut Jari Sillantie irtisanottiin tehtävästään torstaina. Lapin vastaanottokeskuksia ylläpitävä SPR:n Lapin piirin toiminnanjohtaja Sirkka-Liisa Oinaala vahvistaa, että äitiysvapaan sijaisena toimineen Sillantien työsuhde purettiin koeajalla.

Sillantie itse kertoo HS:lle, että häntä pidettiin sopimattomana tehtävään. SPR:n Oinaala ei kerro kommentoi irtisanomisen perusteluja.

”Yksittäisiin työntekijöihin liittyvä asioita emme kommentoi julkisesti. Pitää tietenkin sanoa, että mistään laittomuuksista ole kyse, kuten jossakin Facebookissa on väitetty”, hän sanoo.

”Varsinaista rasismia ei kuvioissa ole mukana”, hän sanoo.

Kolarin vastaanottokeskus nousi julkisuuteen keskiviikkona sen jälkeen, kun Migrant Tales -niminen blogi käsitteli keskuksen elämää. Turvapaikanhakijat ovat syyttäneet keskuksen apulaisjohtajaa rasistisesta kohtelusta ja asiattomien maksujen perimisestä esimerkiksi vaatteista, kuntosalin käytöstä ja kyydeistä Rovaniemelle. Viime viikolla ulosmarssiksi kärjistynyttä tilannetta on selvitelty Maahanmuuttoviraston avulla.

Sillantie kiisti väitetyt epäasiallisuudet. Hän itse kokee, että uutisointi vastaanottokeskuksen ongelmista saattoi kuitenkin myötävaikuttaa työsuhteen päättämiseen.

”Minulle ilmoitettiin, että olen sopimaton tehtävään. Tämä oli virallinen syy. Olen sitten kuullut eri henkilöiltä, että todellinen syy olisi se, että mediassa alettiin puhua keskuksen ongelmista”, Sillantie sanoo ja kertoo aikovansa riitauttaa irtisanomisensa.

”Kyllä tämä yllätyksenä tuli, kun pääsääntöisesti työtäni on kehuttu.”

SPR:n Oinaala kertoo, ettei vastaanottokeskusten johtotehtäviin ole tarkkoja pätevyysvaatimuksia.

”Meillä ei ole SPR:n puolella selkeästi määriteltyjä pätevyysvaatimuksia. Katsomme toki koulutusta ja työtaustaa. Tärkeää on, että henkilöllä on kokemusta ihmissuhdetöistä, monikulttuurisesta työstä, hallinnosta ja johtamisesta.”

Oinaalan mukaan vastaanottokeskuksista on irtisanottu väkeä myös aiemmin. Jotkut ovat myös itse irtisanoutuneet, kun työ ei ole vastannut odotuksia.

Kolarin vastaanottokeskusta johdetaan nyt sijaisvoimin. Keskuksessa asuu noin 150 ihmistä, suurin osa Irakin arabeja sekä afganistanilaisia. Työntekijöitä on 20.

Kuvakaappaus Migrant Tales -blogista.
Kuvakaappaus Migrant Tales -blogista.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat